Dragonforce – The Power Within

Järjestyksessään viides Dragonforce-albumi on nähnyt päivänvalon, ja ”The Power Within” esittelee yhtyeen uuden vokalistin, Marc Hudsonin. Tämä on yksi harvoja power metal-yhtyeitä, jotka ovat onnistuneet luomaan täysin oman kuuloisen soundinsa. Dragonforcen musiikista löytyy toki vaikutteita sieltä sun täältä, mutta lopputulos on kuitenkin aina täysin oman kuuloinen. Nopeita sooloja ja vauhdikasta meininkiä ei varmasti tule puuttumaan tältäkään levyltä.

Avausraita on nimeltään ”Holding On”, ja se tekee heti alkumetreillä selväksi että vauhtia ei ole pudotettu tälläkään levyllä. Järjettömän hienoa kitarointia, mukavan kuuloinen melodia ja, kyllä vaan, asiansa osaava laulaja; uusi vokalisti selvittää kunnialla tämän pelin avauksen. ”Fallen World” jatkaa samoilla linjoilla avauskappaleen kanssa, sisältäen ehkäpä vieläkin nopeampia kitaraosuuksia. Herman Li ja Sam Totman ovat kyllä jälleen loistavassa vireessä.

Dragonforce ei ole muuttanut omaa toimivaa konseptiaan tälläkään levyllä, vaan painaa eteenpäin juuri niin kuin odottaa sopikin. Ehkä olisin hieman enemmän odottanut muutoksia yhtyeen musiikkiin uuden laulajan myötä, mutta toisaalta, miksi rikkoa toimiva kaava?  ”The Power Within” on Dragonforcea omimmillaan, erittäin nopeaa ja teknistä power metallia. Levyltä löytyy myös muutama perinteisempi power metal-ralli, kuten ”Cry Thunder” ja hieman Stratovariuksen mieleen tuova ”Seasons”.

Omaa korvaani miellyttivät eniten kappaleet ”Wings Of Liberty” ja ”Last Man Stands”. Molemmista kappaleista löytyy vauhtia, teknisyyttä ja erittäin hienot lauluosuudet, eipä kappaleelta voi paljoa enempää pyytääkään. ”The Power Within” pitää varmasti tyytyväisenä yhtyeen fanit, eikä tuota pettymystä. Toisaalta yhtye voisi jo hieman kokeilla jotain muutakin, kaikille lienee jo tullut selväksi se tosiasia että nopeasti osataan soittaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin kokonaisuutena varsin toimiva albumi, joka saa väkisinkin hyvälle tuulelle, aivan kuten edeltäjänsäkin.

7/10

Kappalelista:

1.Holding On
2.Fallen World
3.Cry Thunder
4.Give Me The Night
5.Wings Of Liberty
6.Seasons
7.Heart Of The Storm
8.Die By The Sword
9.Last Man Stands
10.Seasons (Acoustic Version)
11.Cry Thunder (Live, Bonus Track)
12.Heart Of The Storm (Alternative Version, Bonus Track)
13.Avant La Tempéte

http://www.dragonforce.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua