Dragonforcen uudeksi basistiksi kaavailtu YouTube-muusikko Stevie T perääntyi tarjouksesta vakavan ahdistuksensa takia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.10.2019

Elokuussa power metal -suosikki Dragonforcen leirissä tapahtui muutoksia, kun bändin pitkäaikainen basisti Frédéric Leclercq ilmoitti jättäytyvänsä pois bändistä liittyäkseen saksalaiseen thrash metal -yhtye Kreatoriin. Uudeksi basistiksi alettiin kaavailla YouTubessa vaikuttavaa suosittua muusikkoa, Steve ”Stevie T” Terreberrya, joka tunnetaan koomisista videoistaan ja ulosannistaan, joka ärsyttää monia. Idea Stevien liittymiselle sai alkunsa siitä, kun Dragonforcen kitaristi Herman Li oli vitsaillut live-streamissaan, että Stevie T voisi soittaa bändissä triangelia.

Nyt Stevie T kertoo, että vaikka hänen oli tarkoitus alun perin liittyä yhtyeeseen, ja vaikka hän oli jo ehtinyt opetellakin kasan bändin kappaleita kiertuetta varten, on hän perääntynyt tarjouksesta viime hetkellä. Syyksi Stevie T kertoo vakavan ahdistuksen, josta on kärsinyt koko elämänsä.

”Voisinpa kertoa teille, että syy peruutukselle on se, että olen niin kiireinen YouTuben kanssa – mikä on ihan totta, mutta se ei ole koko totuus. Mitä lähemmäs kiertuepäiviä pääsin, sitä enemmän aloin kokea hetkiä, joita voin kuvailla vain henkisiksi romahtimisiksi. Jouduin siihen pisteeseen, että kykenin ajattelemaan vain tätä kiertuetta, ja se valloitti mieleni koko ajan niin, että ahdistuin ihan hullun lailla. En voinut edes työstää videoitani enää, koska pystyin ainoastaan miettimään kiertuetta. Tiesin, että tulisin kokemaan jonkinlaisen valtavan henkisen romahduksen joko ennen kiertuetta tai sen aikana, enkä halunnut sen tapahtuvuan, joten minun oli pakko vetäytyä siltä pois.

Se ei ollut yksi elämäni ylpeimmistä hetkistä, kun jouduin antautumaan jälleen ahdistukselleni. Luonnollisesti tunsin olevani myös paska Dragonforcea kohtaan, joka oli suostunut ottamaan minut mukaan. Tämä oli täysin minun ratkaisuni. Dragonforce olisi halunnut minut mukaan. Pahoittelen syvästi kaikille, jotka olivat ostaneet liput vain nähdäkseen minut heidän kanssaan”, Stevie T kertoo videollaan.

Bändi on kuitenkin suhtautunut asiaan ymmärtäväisesti, ja Stevie kertookin puhuneensa Herman Lin kanssa ahdistuksesta tuntien ajan puhelimessa. Lisäksi bändi sisällytti ”Razorblade Meltdown” -videoonsa cameon Stevielta.