Dreadful Faten ensimmäinen demo ”The Sin of Sodom” tarjoaa kymmenen minuuttia nopeaa ja tylyä thrashia

Kirjoittanut Sami Elamaa - 25.11.2017

Vuosi 2017 on ruotsalaisen thrash-kokoonpanon Dreadful Faten syntymävuosi. Samana vuonna yhtye on melko nopealla toiminnalla ja työllä lyönyt ensimmäisen demonsa ” The Sin of Sodom” pöytään. Kolmella kappaleella rakennettu ensituotos lupailee muun muassa Bathoryn- ja Sodomin-tapaista näytettä. Näin bändi on nimittäin omin sanoin uhkaillut henkseleitä paukutellen…

On aika hämmentävää luokitella ”The Sin of Sodom” demoksi, sillä miksaukset kuulostavat aivan ammattilaisen käsialalta. Toisaalta tämä ”hämmennys” on vain hyvä asia, sillä hyvälaatuista tuotosta on helpompi lähestyä, ja kuuntelutuokiosta tulee maittavampi kokemus. Ja siitä puheen ollen tämä hetki ja tuokio ehtii loppua nopeasti ennen kuin on päässyt edes vauhtiin, sillä bändi osaa olla ensimmäisellä tuotoksellaan vihainen, ilkeä ja nopea. Painotus etenkin sanalla ”nopea”.

Luonnoksena ”The Sin of Sodom” vetoaa helposti niihinkin kuuntelijoihin, jotka tarttuvat vähemmän extreme-tasoiseen ja nopeaan thrash metaliin. Jo ennestään vannoutuneiden genren kuuntelijoiden mieltä demo lämmittää, vaikkei tässä tuotoksessa ole onnistuttu keksimään mitään uutta tai ennenkuulumatonta. Ensimmäiset kolme näytettä Dreadful Fatelta lupailevat valoisaa tulevaisuutta jatkoa ajatellen.

Harmi vain, että ”The Sin of Sodom” -demon ainoat kolme kappaletta loppuvat melko nopeasti. Fyysisen kasetin omistajana kasettia täytyy kääntää joka kymmenesminuutti, mikäli tähän innostuu pidemmäksi aikaa. Enemmän näytteitä olisi ollut mielenkiintoista kuunnella, mutta koska tilanne on tämä, niin näillä mennään. Täytyy odottaa tulevaisuutta, jospa yhtye tekaisee nopeasti lisää näytettä kuulijoille.

8/10

Kappalelista:

1. The Sin of Sodom
2. Unholy Lust
3. Tormentor (Kreator Cover)

Dreadful Fate Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat