Dream Theaterin James LaBrie kertoo väliensä lämmenneen Mike Portnoyn kanssa: ”Meillä oli hyvä ja pitkä keskustelu”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.4.2022

Vuonna 2010 rumpuvirtuoosi Mike Portnoy erosi progemetallin legenda Dream Theaterin riveistä. Tämän jälkeen bändin jäsenten välit Portnoyn kanssa ovat heitelleet. Sopuakin on kuitenkin saatu aikaan, ja kävipä rumpali myös hetki sitten ensimmäistä kertaa entisen bändinsä keikalla sitten eronsa.

Nyt Dream Theaterin vokalisti James LaBrie kertoo tuoreessa Sonic Perspectivesin haastattelussa siitä, kuinka hänen ja Portnoyn välit ovat jälleen paranemaan päin.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Olimme Miken kanssa parhaita ystäviä kauan sitten – ja sitten aloimme erkaantua toisistamme monista syistä. Sillä ei ole väliä – yksityiskohdilla ei ole väliä – meillä vain alkoi olla ongelmia toistemme kanssa. Noin kaksi tuntia ennen New Yorkin keikkaa managerini lähetti minulle tekstiviestin ja sanoi: ’Kuule, Mike tulee sinne tänä iltana. Hän haluaa tulla tapaamaan sinua. Hän haluaa korjata asiat'”, LaBrie kertoo ja jatkaa:

”Sanoin managerilleni: ’heität tämän syliini kaksi tuntia ennen kuin soitan kuinka monen tuhannen ihmisen edessä New Yorkissa. Pilailetko sinä?’ Ajattelin asiaa. Tiedätkö mitä? Kävin kävelyllä, usko tai älä. Menin ja kävelin New Yorkissa. Kävelin pitkin katuja ja aloin miettiä asiaa ja sanoin itselleni: ’Tiedätkö mitä?’. Nyt riittää. Maailmassa on tarpeeksi vihaa, maailmassa on tarpeeksi negatiivisuutta. Jos Mike haluaa tulla tapaamaan minua ja korjata asiat, minun pitäisi olla vastaanottavainen. Otin yhteyttä häneen… Ja John Petrucci oli myös paikalla. Hän sanoi: ’Mike haluaa tietää, voiko hän tulla takaisin tervehtimään sinua’, kuten juuri sanoin. Ja minä sanoin: ’Tiedätkö mitä? Joo. Kerro hänelle. Varmasti. Käske hänen tulla tapaamaan minua keikan jälkeen.’ Ja niin me teimme. Juttelimme. Meillä oli hyvä, pitkä keskustelu. Me sovimme ja halasimme toisiamme ja otimme yhteiskuvan”

LaBrie kertoo pitäneensä Portnoyhyn keikan jälkeen yhteyttä säännöllisesti.