Dream Theaterin James LaBrie yhtyeen tulevasta ”Distance Over Time” -albumista: ”Jokainen kappale on todella jännittävä ja uniikki”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.11.2018

Progressiivisen metallin pioneereihin ja suurimpiin nimiin lukeutuva Dream Theater on julkaisemassa odotettua uutta ”Distance Over Time” -studioalbumiaan helmikuun 22. päivä. Yhtyeen solisti James LaBrie antoi hiljattain haastattelun Lotsofmuzik -sivustolle. Ohessa muutama ote haastattelusta.

Lotsofmuzik: ”Päätitte tulevaa albumianne varten kokoontua yhteen eristyksiin ja työstää siellä albumia yhdessä. Kuullessani siitä mieleeni tuli heti tapa, jolla Led Zeppelin teki vanhat albuminsa [”Led Zeppelin III”, ”Led Zeppelin IV”, ”Houses Of The Holy”, ”Physical Graffitti”], kun he kokoontuivat yhteen Headley Grangelle säveltämään ja nauhoittamaan. Tuliko kellekään teistä sama mieleen?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

LaBrie: ”Meille tuli enemmänkin John Petruccin [yhtyeen kitaristi] ja John Myungin [yhtyeen basisti] kanssa mieleen se aika, jolloin nauhoitimme ’Images And Words’ -albumia. Olimme BearTracks Studiosilla New Yorkissa, ja me kaikki oikeastaan asuimme yhdessä. Kotimme sijaitsi ehkä kymmenen minuutin päässä studiolta Tomkins Covessa. Se oli asuinkaupunkimme nimi, ja asuimme kaikki yhdessä samassa talossa koko nauhoitusten ajan. Joten me muistelimme yhdessä noita aikoja, ja oli aika siistiä jälleen palata niihin tällä tavalla. Se oli kuin kesäleiri, mutta samaan aikaan tuotat uutta albumia ja uutta musiikkia. Ja se oli hienoa, koska se mahdollisti meille sen, että voimme työstää ideoita yhdessä ja hitaasti, mutta varmasti muovata niistä kokonaisia kappaleita. Toisinaan vain rentouduimme ja istuskelimme ympäriinsä, ja useimmiten keskustelut menivät taas musiikkiin ja siihen, miltä meistä tuntuu ja millaiseen suntaan asiat ovat menossa. Saatoimme jopa keskittyä kokonaan johonkin yhteen kappaleeseen, jota sillä hetkellä työstettiin. Se on siistiä, koska se ei salli kovin monia häiriötekijöitä. Sieltä ei pääse pois, ja olet siellä aikalailla kellon ympäri.”

Lotsofmuzik: Näyttää siltä, että otitte saman lähestymistavan kuin eponyymilla albumillanne siinä mielessä, että kappaleet ovat suorempia, eikö? Ei välttämättä lyhyempiä, mutta ytimekkäämpiä.

LaBrie: ”Kyllä, todellakin. Edellinen albumimme [vuoden 2016 ’The Astonishing’] oli hyvin konseptuaalinen ja teatraalinen. Joten tuli aika palata juurillemme sinne, mistä tulimme ja mitkä olivat alkuperäisiä vaikuttajiamme, ja mitä ne merkitsevät kullekin meistä. Halusimme myös tavoitella jotain orgaanisempaa, ja lopulta luoda jotain, jonka myötä voimme sanoa jokaisen kappaleen olevan juuri sitä, mitä me olemme ja keitä me oleme. Kaiken tulee aina olla tunnistettavasti Dream Theateria. Mutta luulen, että päädyimme luomaan jotain enemmän kuin aiemmin olemme tehneet. Luulen, että kun ihmiset kuulevat kappaleet, he ajattelevat ’vau!’. Mielestäni jokainen kappale on todella, todella jännittävä ja todella, todella uniikki.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Luetuimmat

Uusimmat