Dream Theaterin Jordan Rudess kertoo olevansa innoissaan tekoälyn tekemästä musiikista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.6.2023

Tekoälyn kehittyminen on aiheuttanut paljon keskustelua ja myös huolta. Midjourneyn ja ChatGTP:n kaltaiset tekoälyt ovat tarjonneet monelle uusia mahdollisuuksia töissään, mutta moni myös pelkää esimerkiksi luovien alojen ja koodaajien töiden puolesta.

Esimerkiksi Slipknot-laulaja Corey Taylor ei ole lämmennyt ajatukselle tekoälyn tekemästä musiikista, ja samoin myös laulaja Nick Cave on ilmaissut olevansa tekoälyn tekemää musiikkia vastaan. Avenged Sevenfoldin laulaja M. Shadows taas on kertonut olevansa avoin tekoälyn käyttämiselle musiikkia tehdessä.

Nyt progressiivista metallia esittävän Dream Theaterin kosketinsoittaja Jordan Rudess on kertonut olevansa innoissaan tekoälystä musiikissa.

”Se on hyvin suuri aihe, ja olen itse hyvin innoissani siitä. Jos tekoälystä tietävät ihmiset, kuten taiteilijat, muusikot ja graafikot, ovat mukavia, he yleensä sanovat, että ’voimme käyttää sitä työkaluna”. Ja meillä on ollut työkaluja ennenkin. Ja sekin on tavallaan hieno juttu. Todellisuudessa teknologia – kuten se on aina tehnyt, mutta nyt ehkä vielä enemmän – avaa uskomattomia mahdollisuuksia luovuuden uusille tasoille, joita emme ole nähneet aiemmin”, Rudess kertoo Eddie Trunkin radiohaastattelussa.

”Joten kyllä, se on työkalu, mutta se on täydellinen ovenavaaja, ja se tavallaan murskaa tietämyksemme monin tavoin. Ja sitä voidaan käyttää niin monin tavoin, että voimme kuulla ja nähdä asioita, joita emme ole koskaan ennen nähneet tai kuulleet.”

Luetuimmat

Uusimmat