Dreamtale – Epsilon

Kotimainen on julkaissut viidennen albuminsa, joka kantaa nimeä ”Epsilon”. Levy on pistetty pihalle omakustannevoimin. Yhtye on aikaisemmin itselleni tuttu lähinnä vain nimeltä, joten onkin jo korkea aika tutustua myös yhtyeen musiikkiin.

Levyn aloittaa ”Firestorm”– niminen ralli. Kappale on perinteistä power metallia puhtaimmillaan. Siinä on nopeaan tahtiin etenevä vyörytys, jonka kruunaa erittäin hienonkuuloinen laulu. On mukavaa huomata, että vaikka Stratovariuksen tähdestä alkaa kirkkain kiilto jo hiipua, niin Suomesta löytyy edelleen erittäin päteviä power metal -yhtyeitä. Dreamtale nimittäin kuulostaa kohtalaisen paljon Stratovariukselta, silloin kun kyseinen yhtye oli vahvimmillaan.

Power metal -yhtyeet ovat tunnetusti musiikillisesti hyvin kaavamaisia, eikä levyiltä sen suurempia yllätyksiä tulla kuulemaan. Näin on myös Dreamtalen kohdalla, mutta mikäs siinä, jos sen näin hyvin tekee. Tämä on power metallia juuri sellaisena, kuin power metallin kuuluu ollakin. Se mikä nostaa Dreamtalen monia muita saman genren yhtyeitä ylemmäksi, on sen ammattimainen ote musiikkiin. Soittopuoli on todella tiukkaa, ja kun tähän lisätään vielä hyvät suoritukset lauluosuuksissa, alkaa paketti olla valmiina.

”Epsilon” ei varsinaisesti tuo mitään mullistavia uudistuksia omaan genreensä, mutta onpahan kuitenkin erittäin hyvänkuuloinen albumi. Suuremmilta notkahduksilta vältytään, mutta ehkäpä levyn pakollisen balladin, joka kantaa nimeä ”Reasons Revealed”, olisi voinut jättää poiskin. Omaan korvaan parhaiten toimivat kappaleet ”Firestorm”, ”Each Time I Die” ja levyn päättävä ”March To Glory”. Suosittelen tähän levyyn tutustumista kaikille, joille maistuu perinteinen ja rehti power metal.

7/10

Kappalelista:

1.Firestorm
2.Angel Of Light
3.Each Time I Die
4.Where Eternal Jesters Reign
5.Fly Away
6.Reasons Revealed
7.Strangers’ Ode
8.Mortal Games
9.Lady Of A Thousand Lakes
10.March To Glory

http://www.dreamtale.org/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua