Till We Drop – The Summer Triangle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.10.2011

Nyt kun pop punkista on tullut uusi metalcore, ja mm. A Day To Remember on kova nimi niin rapakon toisella puolella kuin Euroopassakin. On lähes väistämätöntä välttyä siltä karulta totuudelta, että halpoja kopioita alkaa jonain päivänä kävellä vastaan entistäkin enemmän.

Nyt se päivä on koittanut, kun unkarilainen post-hardcore/pop punk-yhtye Till We Drop on saanut ilmoille debyyttinsä ”The Summer Triangle”. Huolestuttavinta albumin sisällössä on kappalerakenteiden ja Jeremy McKinnonin (ADTR) vokaaliosuuksien suora kopioiminen huomattavan suurissa määrin aina äristelyistä puhtaisiin asti. Eikä tässä vielä kaikki, kompastuskiviä tulee vain lisää kuuntelun edetessä pidemmälle. Kappaleet eivät eroa toisistaan millään tavalla, samaa kaavaa toistetaan samoissa kohdissa, ja vielä kerta toisensa jälkeen aina samalla tavalla. Ja tuo kaavakin on melko yksinkertainen; alkuriffi, rallatukset, äristelyt, breakdown, uudet rallatukset ja loppuun vielä mahdollisesti uusi breakdown.

Pieni plussa kuitenkin siitä, että kappaleet ovat juuri niitä hyvällä fiiliksellä ladattuja ralleja, joita kuulee mielellään kerta toisensa jälkeen aina uudestaan, mutta liika toisto ei tässäkään asiassa ole koskaan hyväksi. Jotain omia elementtejäkin on yritetty ujuttaa sekaan, kuten ”Twenty Two” -kappaleen tuulesta temmatut syntikat, jotka eivät toimi tässä alkuunkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Debyytiksi ”The Summer Triangle” yllättää kyllä positiivisesti miekkosten soittotaidoista ja levytysvalmiudesta. Mutta toisaalta, Unkarin pojilla on vielä paljon opittavaa oman tien kulkemisesta ja kappaleiden sisällön laajentamisesta. Toivottavasti heistä kuullaan vielä uudestaan positiivisemmissa merkeissä, olisi sääli jos kaikki potentiaali valuisi hukkaan toisen varjossa kulkiessa. Hyvästä meiningistä irtoaa kahdeksan pistettä, ”omista” biiseistä vaan neljä.

6/10

Kappalelista:

01. Tranzit
02. Be Kind, Please Rewind!
03. B.R.O. (This One’s For Our Friend)
04. Forgive & Forget
05. Twenty Two
06. A Sticky Situation
07. Introducing J. Pussy
08. Such A Blur
09. Young And Blind
10. It’s Been A While

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.myspace.com/tillwedrop

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen