Drop the Pilot – Shut the Sound of the World

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 25.2.2015

Drop The Pilot - Shut The Sound Of The World EP (2013)Drop The Pilot on vuonna 2010 perustettu rock/post-hardcore -bändi Salosta. Bändiin kuuluvat laulaja Jesse Kitti, kitaristit Mikko Silvennoinen ja Matias Siimes, basisti Oskari Ali-Melkkilä ja rumpali Juuso Raeniemi. Neljän raidan EP ”Shut The Sound Of The World” on hengästyttävää tykitystä, nuorta intoa ja angstia. Biiseissä on häivähdyksiä Papa Roachin vaikutteista, mutta pojat ovat onnistuneet luomaan omannäköistään musiikkia, joka ei nöyristele, kumartele eikä pyytele anteeksi. Eikä kukaan räppää.

Biisit ”The Beautiful Secret”, ”The Restless” ja ”Modern Day Decandence” ovat lujaa eteenpäin meneviä. Niin lujaa, että tuntuu kuin olisi lorauttanut tripla-espressot huiviin. EP:n nimibiisi ”Shut The Sound Of The World” on näihin kolmeen verrattuna rauhallista menoa, mutta jos sitä vertaisi melkeinpä mihin tahansa muuhun, niin kovaa mennään siinäkin. Ei tule tylsää, ei.

Drop The Pilotia kuuntelee ilokseen. EP:n äänenlaatu on hyvä, laulaja Jesse Kitin taitavaa ja varmaa ulosantia on mukava kuunnella, ja muu bändi todistaa olevansa hyvässä tikissä. Pienen googlailun perusteella huomasin bändin olevan pienoisessa nosteessa, joten eiköhän pojista kuulla vielä isommissakin ympyröissä. Erittäin iloinen löytö, ja demotätikin nuortui ainakin 10 vuotta kun tätä kuunteli. Kiitos siitä.

9/10

Kappalelista:

1. The Beautiful Secret
2. The Restless
3. Shut The Sound Of The World
4. Modern Day Decandence

Drop the Pilot Facebookissa

Kirjoittanut: Sanna Uusi-Rasi

Luetuimmat

Uusimmat