Droptide – Out Of This World

Droptide - out of this world on perustettu Helsingissä 2005 ja bändi julkaisi debyyttijulkaisunsa vuonna 2012. ”Out Of This World” -EP esittelee meille bändin, jonka musiikin voisi kuvata olevan progressiivisia elementtejä sisältävää melodista metallia.

Jostain ihmeen syystä Droptiden musiikki tuo mieleeni Von Herzen Brothersin soitannan, joskin tuhat kilotonnia raskaampana. Soitto on tiukkaa, mutta siinä on myös sopivasti ilmavuutta ja suvantovaiheita. Meno on parhaimmillaan raskaammissa kohdissa, mutta kevyemmät osat sopivat yllättävän hyvin biiseihin, eivätkä ole väkinäisiä. Riffittely on mukavan menevää ja vokaalipuolella homma on hanskassa.

Droptide on tehnyt vallan mukavan kuuloisen EP:n, jota jaksaa kuunnella useamminkin. Bändin ovelan erikoinen tyyli on raikas ja erilainen nykypäivän musiikkiin verrattuna. Varmasti tämä on liian kevyttä matskua osalle, mutta jotenkin itselleni tämä tuntui toimivan. Droptide on kuin metalcorea, ilman tyylisuunnan kliseitä ja rajoitteita. Yllättävän tiukka avaus Helsingin pojilta.

9/10

Kappalelista:

01. Out Of This World
02. We Fall
03. Hell To Pay
04. Beyond The Nihil
05. Houses Of Tyrants
06. As The Fog Subsided

https://soundcloud.com/droptide

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua