Drownbound – Drownbound

Nivalasta ponnistava tunnettiin aikaisemmin nimellä Saturday Fright Fever, joka tarkentuneen tyylin myötä vaihtoi nimensä nykyiseen. Edellisellä nimellä tehty demo oli varsin surullinen esitys, mutta ilokseni voin todeta, että muutakin on muuttunut kuin pelkkä nimi.

Bändin nimeä kantava uutus-EP alkaa varsin jykevillä kitaroilla. Tyylillisesti mennään metalcoren ja harcoren suunnilla, joskin reippaasti raskaampaa materiaali on kuin aikaisemmin. Kitarointi on todellakin varsin jämäkkää ja laulut hoidetaan pääosin räkäisen huudon ja ”semipuhtaan” laulannan välillä. Biisit on kasattu kitaroiden runnomisen ympärille, ja bändin ulosanti muistuttaa Triviumia ”Crusade”-levyn aikoihin. Tuotanto on laadukasta, ja siihen on selkeästi panostetttu. Soundit jumisevat kivasti ja antavat sopivasti potkua biiseihin.

”Drownbound”-EP sisältää viisi biisiä ja kestoa kertyy melkein 20 minuuttia. EP:n ensimmäiset neljä biisiä ovat hyvin tasaista rymistelyä ja sopivat varsin hyvin toisiinsa. Kappaleissa on sopivasti vaihtuvuutta ja tiukka asenne. EP:n päättävä ”Heed My Warning” on porukasta selkeästi kevyempi, ja siinä vokaaleissa käytetään välillä puhtaampaa ilmaisua, ja kappale on jotenkin surumielinen. Sinänsä biisi on vähän outo valinta loppuun, sillä itse olisin laittanut vaikka räväkän ”Wishes”-biisin loppuun. Kyseinen kappale onkin omia suosikkejani EP:llä, kuten myös raskas ”Perfections”.

Drownbound on löytänyt selkeästi oman suuntansa, ja tulos on aika hyvää. EP:n heikkoutena on tietty ”varman päälle” ottaminen, kaikki on kuin suoraan ”Näin teet iskevän metalcore-biisin” -kirjasta, eli jotain omaa ja yllättävää olisin toivonut. Toinen heikkous löytyy vokalistin mennessä liian korkealle lauluissaan; tuolloin kaverin ääni ei vain toimi. Matalammat osuudet ja huudot onnistuvat kumminkin hyvin. Drownbound todistaa, että joskus on hyvä luovuttaa ja aloittaa alusta.

7/10

Kappalelista:
01. Drownbound
02. Perfections
03. Slay The Artist
04. Wishes
05. Heed My Warning

http://soundcloud.com/drownbound

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua