DWNSTRSilta uusi albumi maaliskuussa

Helsinkiläinen vaihtoehtorockyhtye DWNSTRS julkaisee kolmannen albuminsa ”Cerebral Drag” 1. maaliskuuta. Leyvltä löytyy tuttuun ja taattuun DWNSTRS-tapaan paitsi synkkää ja äänekästä rockmusiikkia myös yhtyeen uran melodisinta antia, kuten Pavementin ja Royal Truxin lo-fi/slacker-tunnelmissa liikkuva nimikappale.

”Temaattisesti toi levy pyörii sekoamisen ympärillä. Jossain vaihessa skitsotti vähän keskimääräistä enemmän! Levy on poikkeuksellisen poppia kamaa meiltä, vaikka siinä on paljon saastaa sävellysten päällä”, kommentoi yhtyeen vokalisti Asmo Palteisto.

Äänekkäällä ja omaleimaisella musiikillaan jo pitkään hämmentänyt yhtye äänitti Cerebral Dragin klaustorofobisessa 10 neliön huoneessa. Yhtye soitti suuren osan levyllä kuultavista kappaleista ensimmäistä kertaa yhdessä niitä nauhoitettaessa. Levyn ensimmäinen kappale, albumin nimikappale Cerebral Drag on nyt kuultavissa yhtyeen Facebook-sivulla facebook.com/dwnstrs

Aiemmin Downstairs-nimellä toiminut yhtye julkaisi kaksi albumia ennen kuin muuntautui DWNSTRSiksi, jonka jälkeen tuottoisa yhtye on julkaissut kolmen kasetti-EP:n sarjan sekä kaksi albumia Satanic Adventures of Hector (2011) ja Ghost Memoir (2012).

DWNSTRS: Cerebral Drag
1. Cerebral Drag
2. Swanchild
3. Frontal Lobe Comes Back
4. I Found Glue
5. Stand By My Theremin
6. Nervous Danny
7. Bobby Is Dying
8. Evil Lead

Kommentoi julkaisua