Dyecrest julkaisi ”Winterblood”-kappaleestaan musiikkivideon: Kunnianosoitus Helena Wariksen Pohjankontu-kirjoille

Melodista metallia soittava julkaisi ”Winterblood”-kappaleensa akustisesta versiosta musiikkivideon, jolla bändi osoittaa kunnioitustaan Helena Wariksen Pohjankontu-kirjasarjalle. Video on luotu osin joukkorahoituksella, johon osallistui 30 tukijaa. Sen on toteuttanut tuotantoyhtiö Gallacas Films, kun taas käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasi Saara Leutola. Bändi on tehnyt yhteistyötä Leutolan kanssa myös ”Fading/Reaching”-musiikkivideon kanssa, minkä lisäksi Leutola ohjasi Wariksen teoksiin pohjautuvan lyhytelokuvan Noidantuli.

Dyecrestin rumpali Niko Takala kertoi kappaleesta ja videon teosta:

”Julkaisimme helmikuussa 2019 digitaalisen EP:n ’The Stage Is Set,’, joka sisälsi nimiraidan lisäksi muun muassa akustisen version AYNE?-levyllä olleesta biisistä ’Winterblood’.”

”Itse tutustuin Saaraan jo useampi vuosi sitten, juuri Helenan kautta. Bändin osalta yhteistyö Saaran kanssa alkoi keväällä 2018, kun hän ohjasi meille videon biisiin ’Fading/Reaching’. Nyt tässä ’Winterbloodin’ videossa sitten yhdistyy kolmen tahon taiteelliset näkemykset yhteistyönä!”

Dyecrest äänittää parhaillaan materiaalia uudelle albumille, joka julkaistaan ensi vuoden aikana. Koronan aiheuttama poikkeustila viivästytti levyn toteutusta, sillä albumin piti ilmestyä jo ensi vuoden alussa.

Katso tunnelmallinen video tästä:

Dyecrestin rumpali Takala kertoo, että akustinen versio biisistä syntyi kahdesta pyynnöstä. Leutola ja Waris ehdottivat ’Winterbloodista’ ”jotain, mitä voisi käyttää joskus vaikka leffan soundtrackilla”. EP:n julkaissut Inverse Records kehotti lisäämään sille muutakin materiaalia alkuperäisen kahden biisin suunnitelman sijaan.

”Ja onneksi lähdettiin tekemään. ’Winterbloodin’ alkuperäinenkin versio on kova, mutta jotenkin tähän akustiseen versioon saatiin vangittua se talviverisyyden tunne vielä vahvemmin. Ja videobiisiksihän se sopi kuin nenä päähän!”

Winterblood”-kappaleen video on kuvattu kokonaan luonnonlokaatioissa muun muassa Puumalan Pistohiekalla sekä Ristiinassa Astuvansalmen kalliomaalauksilla ja Pien-Toijolan talonpoikaismuseolla. Näyttelijöinä nähdään Peik Carpelan, Pilvi Mäkeläinen ja Minni Lilja.

Takala jatkaa kiitoksilla:

”Kertakaikkisen hienoa, että näin suuri joukko ihmisiä lähti tukemaan tätä projektia, joka olisi kyllä muuten jäänyt tässä laajuudessa tekemättä! Näin päästiin toteuttamaan video, joka on sekä meiltä bändinä että ohjaaja Saaralta ennen kaikkea kunnianosoitus Helenan upealle kirjatrilogialle.”

Kirjailija Waris oli mukana videon suunnittelutyössä alusta saakka ja kommentoi:

”Oli mielenkiintoista nähdä romaaninsa henkilöiden heräävän eloon. Varsinkin, kun miesosan esittäjäksi valikoitui kirjoitusprosessin aikana muusana toiminut Peik Carpelan. Myös videon maisemat ovat pitkälti samoja, joita olen mielessäni käyttänyt Talviveristä kirjoittaessani! ”

”Oli mahtava kunnia saada näin hieno nimikkobiisi ja -video trilogialle.”

Videon ohjaaja Saara Leutola sanoo, että ”Winterblood” oli hankala mutta palkitseva ja opettavainen projekti.

”Päällimmäisenä ajatuksena projektista on, että kunnianhimoisesti lähdettiin toteuttamaan ja sen vuoksi työskentely osoittautuikin erittäin haasteelliseksi. Lisää vaikeuskerrointa toi helmikuun kuvausviikonlopun sää (Pistohiekan rannalla raivoisa tuuli) ja esimerkiksi maskeerauksen kanssa koetut haasteet. Mutta samalla ’Winterblood’ oli opettavaisin projekti, jossa olen ollut mukana. Pohjankonnun matka ei varmasti jää tähän!

Gallacas Films suunnitteleekin jo uusia elokuva- tai tv-tuotantoja Wariksen ilmestymisvuosinaan Suomen parhaina fantasiakirjoina (Kuvastaja-palkinto, Suomen Tolkien-seura) palkituista Pohjankontu-kirjoista.

Kommentoi julkaisua