Dying Fetus – Reign Supreme

Seitsemännen studioalbuminsa vihdoinkin ulos pullauttanut on taas kuulijoiden huulilla, kun ”Reign Supreme” paukautetaan levylautaselle. Kukkahattutätien, uskovaishihhuleiden ja indietuotantohipstereiden painajainen on palannut kovempana kuin koskaan. Nännit nöpölle ja voluumit täysille NYT!

Jälleen Relapse Recordsin kautta julkaistu levy on sitä vanhaa tuttua palleja paukuttelevaa räiskettä, jota yhtyeeltä on totuttu kuulemaan. Eroa edelliseen ”Descent into Depravity” -levyyn ei juurikaan ole. Ehkä hitusen nopeampaan ja brutaalimpaan suuntaan on paikka paikoin menty.

Yksi erikseen mainitsemisen arvoinen kappale levyltä löytyy: ”From Womb to Waste” -biisi introineen kiteyttää täydellisesti sen, mitä yhtye on aina ollut ja tulee olemaan. Muita taideteoksia ei nyt eritellä enempää, sillä niistä jokainen on RrrrRRrRrrautaa!

Ainoa miinus tulee kyllä ehdottomasti liian lyhyestä levyn mitasta. Yhdeksän kappaletta riittää ainoastaan noin 37 minuutin kuuntelunautintoon. Tästä nyt ei mitenkään voi pisteitä rokottaa pois, sillä rieskan voi huoletta laittaa repeatille. Kyllä siinä hakkaa käsiä Trey Williamsin rumpukalvo-orgioiden tahtiin, kunnes reidet ovat mustelmilla.

Onhan bändi tämän vuosituhannen puolella ollut myös viisihenkinen, mutta kolmen kimpassa (John Gallagher, Sean Beasley ja Trey Williams) on saatu aikaan helvetin hyvä tuotos. ”Reign Supreme” on kivikova, nopea, brutaali ja rankka kokemus, joka todellakin kestää useamman kuuntelukerran. Ohan se varma!

10/10

Kappalelista:
1. Invert the Idols
2. Subject to a Beating
3. Second Skin
4. From Womb to Waste
5. Dissidence
6. In the Trenches
7. Devout Atrocity
8. Revisionist Past
9. The Blood of Power

http://www.myspace.com/dyingfetus

Kirjoittanut Jarmo Hänninen

Kommentoi julkaisua