Dynazty – Titanic Mass

Ruotsalaisilla on ollut jo Abban ajoista lähtien käsittämätön melodiantaju. Myös hard rockia soittava Dynazty on aina ymmärtänyt melodisuuden tärkeyden musiikissa. Yhtyeen viides kokopitkä on nimeltään ”Titanic Mass”, ja se julkaistaan kotimaisen Spinefarm recordsin kautta.

Albumi lähtee käyntiin ”The Human Paradox” -nimisen kappaleen myötä. Kappale on melkoista melodisen hard rockin juhlaa: tässä ei paljon säästellä vaan lyödään tiskiin saman tien kovemman luokan esimerkki melodioiden käytöstä. Kappaleessa yhdistyvät hienosti perinteinen AOR-pohjainen sekä modernimpi, syntikkavetoinen hard rock. ”Untamer Of Your Soul” lähtee käyntiin vahvan kitarariffin myötä. Kappale on yllättävänkin raskaita elementtejä sisällään pitävä teos, joka kuitenkin sopii yhtyeen muottiin täydellisesti. Kitarat soivat varsin reippaasti tässä kappaleessa, ja onkin melkoisen vaikeaa olla kaivamatta ilmakitaraansa esiin tätä kuunnellessa.

Roar Of The Underdog” ja nimikkokappale ”Titanic Mass” rauhoittavat tahtia hieman, joskaan mahtipontisista melodioista ei kuitenkaan luovuta. Yhtye puskee hard rockiaan pihalle hyvässä hengessä . Pakko mainita myös jo edellisillä albumeilla vakuuttanut vokalisti Nils Molin, joka tekee tälläkin albumilla järjettömän kovaa jälkeä. Miehen laulua on kieltämättä ilo kuunnella, oli sitten kyseessä hempeämpi balladi tai rokkaavampi heavy-veto, kummatkin lähtevät oikein mallikkaasti.

”Titanic Mass” on hyvätasoinen kokonaisuus, jota jaksaa kuunnella useampaankin otteeseen kyllästymättä. Mitään suuria notkahduksia albumilla ei ole, mutta jotenkin ne aivan täyden kympin kappaleet sieltä kuitenkin uupuvat. Tämä ei omasta mielestäni ole yhtyeen kirkkain kiekko, mutta joka tapauksessa varsin hyvä kokonaisuus. Kyllähän tässä sopii alkukesää viettää kuunnellessa esimerkiksi kappaleita ”Free Man’s Anthem”, ”Untamer Of Your Soul” tai vaikkapa hieman heavympää kappaletta ”Crack In The Shell”. Mikäli melodinen hard rock / AOR miellyttää korvaasi, on Dynaztyn uusin ehdoton hankinta.

7/10

Kappalelista

1.The Human Paradox
2.Untamer Of Your Soul
3.Roar Of The Underdog
4.Titanic Mass
5.Keys To Paradise
6.I Want To Live Forever
7.The Beast Inside
8.Break Into The Wild
9.Crack In The Shell
10.Free Man’s Anthem
11.The Smoking Gun

http://www.dynazty.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua