Eartheria ja Of Origins jatkoon viidennestä Tuska-Torstaista

Tyrant Disciple

Kiiras-Tuska-Torstaita! Viidennen illan avasi Kauhajoelta isolle kirkolle matkannut Tyrant Disciple. Kiitettävästi oli pitkän ajomatkan aikana kiukkua patoutunut, sillä niin tyylipuhdas purkaus tujua rässiräkätystä täytti kellarin.

Toisena lavalle tulleen, kouvostomusiikin raaempaa äärilaitaa edustaneen Horizon Ignitedin kohdalla huomio keskittyi erityisen komeaan laulutulkintaan, jonka arvoa ei melodisen dödiksen kohdalla voi kylliksi korostaa: tarjolla on taitoa ja hallittuja showmiehen elkeitä isommillekin lavoille.

Horizon Ignited

Kolmantena lavalle hyppäsi viime vuoden kisoissa aina finaaliin asti yltänyt turkulainen proge-tulokas Of Origins. Vuodessa on tapahtunut kehitystä ja jos mahdollista, niin yhtyeen matemaattis-tekniset rytmikuviot olivat entistä paremmin tikissä. Harmi, että rumpalin helvetillinen paukutus – missä ei itsessään ole mitään vikaa – hukutti skidisti kitaroita alleen. Hieno veto kaikin puolin.

Of Origins

Neljäntenä kauhottiin lisää kuolemaa lavalle, kun porilainen Eartheria vakuutti synkeällä esityksellään. Yhtyeen vuosi sitten julkaistu, perin laadukas ”Awaken The Sun” -EP herätti ilmestyessään allekirjoittaneen mielenkiinnon, ja oli hieno todeta, että biisit toimivat livenä jopa äänitettä tykimmin. Eartherian keikan aikana tunnelma oli kirjaimellisesti katossa ja yleisö yhtyeen lailla täysin pitelemätön.

Eartheria

Tässä kohtaa mainittakoon, että kellarissa oli taas aivan infernaalisen hikinen tunnelma. Siitä piti huolen rouhea heavy-seurakunta, jota oli toista kerta peräkkäin saapunut paikalle melkein loppuunmyydyn kellarin verran.

Narration

Illan viimeisen kolmanneksen käynnisti ”idän progressiivinen pikajuna” Narration. Ymmärrykseni mukaan kyseessä on verrattain nuori yhtye, mikä välittyi pienenä staattisuutena lavalla. Lisää vain keikkakilometrejä alle, niin avot!

Ilta päätettiin hillittömään crust/grind -messuun, kun savolainen Vapahtaja puhdisti hillittömällä riehunnallaan kuulijansa synneistä. Tässä oli kyllä aivan jäätävä päätös illalle – sellaista absoluuttista hulluutta ja sekasortoa, jossa yhtyeen kitaristikin päätyi piehtaroimaan pitissä. Vapahtaja sai allekirjoittaneesta itselleen kolmannentoista opetuslapsensa.

Viidennestä illasta jatkoon menivät Eartheria ja Of Origins, joten laadukkaat semit tiedossa. Tulevana torstaina selvitetään vielä kaksi viimeistä semifinalistia perin monialaisesta esiintyjäkaartista, johon kuuluvat Blame Me, DIE/MAY, KuuΔelta, Limos, Napalm Kitten sekä Rujo Katras.

Valokuvat: Sami Eräluoto
Teksti: Joni Bitter

Kommentoi julkaisua