East Coast Festival 2022 julkisti ohjelmistonsa: H.E.A.T. tähdittää festivaalin perjantaita

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.2.2022

Hamina Bastionissa 17.-18.6.2022 ensimmäistä kertaa järjestettävä Kaakon kesän uusin, freesein, rockein sekä tunnelmallisin kaupunkifestivaali on saanut viimeiset artistikiinnityksensä. Kesän parhaissa bileissä kahtena päivänä kesän kahdelle lavalle nousee yhteensä 16 huippuartistia. Tähän mennessä festivaalin ohjelmistoon on kiinnitetty Blind Channel, Moon Shot, Mouhous, Von Hertzen Brothers, Brädi, Herra Ylppö sekä Janne Ensola & The F Street Band. Festivaali on ikärajaton ja festivaalialue tullaan jakamaan ikärajattomaan alueeseen sekä ikärajalliseen anniskelualueeseen. Vielä eksklusiivisempaa festivaalikokemusta hakeville on tarjolla VIP-alue, joka tarjoaa mm. erinomaiset näkymät molemmille lavoille, paremmat fasiliteetit festivaalista nauttimiseen sekä buffet ruokailun.

Festivaalin perjantaina Bastionin ottaa haltuun supersuosittu Costee, jonka tummanpuhuva ja rosoinen musiikki puhuttelee ja on kerännyt ympärilleen vakaan fanijoukon. Costee valmistelee parhaillaan uutta albumia, jolta on julkaistu ensimmäiset singlejulkaisut. Rouhealla linjalla jatkaa myös lavalle nouseva Atomirotta, jonka vahvasti DIY henkinen eri musiikkityylien sulatusuuni Atomijuna kulkee omilla raiteillaan, kuitenkin kolmihenkisen kokoonpanon vahvassa ohjauksessa. Samana päivänä tullaan näkemään myös maailman parhaana bändinä itseään tituleeraava Solosesta, Kosolasta ja Xmiehestä koostuva freeräp kokoonpano Lyömättömät. Perjantain pääesiintyjäksi festivaali tulee saamaan ulkomaanvahvistuksia, kun vieraaksi saapuu läntisesti naapuristamme hard rock yhtye H.E.A.T, joka on toiminut mm. Toton, Sabatonin sekä Alice Cooperin lämppärinä lukuisia kertoja. Bilerockin mestarit nostavat tunnelman ja lämpötilan kattoon Bastionin valtavan telttakatoksen alla.

Luonnollisesti myös festivaalin lauantaipäivä tulee saamaan jo aiemmin julkistettujen artistien rinnalle vahvistuksia. Comebackia tekevä rock-yhtye Reckless Love jyrää vahvoilla kasariviboilla ja on julkaisemassa uuden albumin maaliskuun lopulla. Tämä kokoonpano ei taatusti jätä yhtään kasarirockin fania kylmäksi. Rockfaneja hellitään vielä lisää Suomen eturivin osaamisella, kun linnoituksessa soi maailmallakin mainetta niittänyt Poets of the Fall. Rock ja räp kattausta festivaalille tasapainottamaan saapuu laulaja ja lauluntekijä monien suomalaisten artistien takaa; Vilma Alina on valloittanut suomalaisten sydämet tarinallisella ja elämänmakuisella musiikillaan. Samoilla linjoilla jatkaa myös iskelmäpoptähti Ollie. Kattauksen viimeistelee Vain elämää 11. tuotantokaudella mukana ollut ja ihastuttanut Mariska.

Perjantai 17.6.
Lyömättömät
Brädi
Herra Ylppö
Mouhous
Costee
Atomirotta
Von Hertzen Brothers
H.E.A.T

Lauantai 18.6.
Janne Ensola & The F Street Band
Ollie
Vilma Alina
Mariska
Reckless Love
Poets of the Fall
Moon Shot
Blind Channel

Festivaalin varsinainen ennakkolipunmyynti alkaa Tiketissä torstaina 24.2. kello 9:00! Nähdään kesäkuussa Hamina Bastionissa Kaakon kesän parhaalla kaupunkifestivaalilla.