Eddie Van Halenin ensimmäinen vaimo avautuu kitaristilegendan kuolemasta ja paljastaa hänen viimeiset sanansa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.1.2022

Kitaransoiton aikoinaan mullistanut Van Halenin kitaristi Eddie Van Halen siirtyi ajasta ikuisuuteen lokakuussa 2020, hävittyään pitkäaikaisen taistelun syöpää vastaan. 

Nyt Eddien ensimmäinen vaimo, Valerie Bertinelli on avautunut ex-miehensä kuolemasta. Bertinelli paljastaa tammikuun 18. päivä ilmestyvässä kirjassaan ”Enough Already: Learning To Love The Way I Am Today”, että hän ja parin yhteinen poika Wolfgang olivat sairaalassa läsnä Eddien menehtyessä. Mukana olivat myös Eddien toinen vaimo Janie Liszewski sekä veli Alex Van Halen.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

People Magazine julkaisi otteen Bertinellin tulevasta kirjasta. Bertinellin mukaan Eddien kuolema ”tapahtui kuin hidastettuna”, ja että Wolfgang kertoi puhelimessa kitaristin hengityksen muuttuneen, ja että hänen tulisi saapua sairaalaan.

”’Rakastan sinua’ ovat viimeiset sanat, jotka Ed sanoi Wolfielle ja minulle, ja ne ovat viimeiset sanat, jotka me sanoimme hänelle ennen kuin hän lakkasi hengittämästä”, Bertinelli kirjoittaa.

Tämän jälkeen kirjassa kerrotaan, että hiljaisuuden jälkeen paikalla olleet alkoivat kertomaan tarinoita kitaristilegendasta, ja kaikki nauroivat itkemisen sijaan.

”Yhtäkkiä me kaikki riemuitsimme. Nauroimme – ja se on paljon parempaa kuin itku.”