Edesmenneen Charlie Wattsin saappaisiin The Rolling Stonesin kiertueella astunut Steve Jordan kertoo ottaneensa Wattsin kuoleman raskaasti

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.12.2021

Musiikkimaailmaa kohtasi suru elokuussa, kun rock-legenda The Rolling Stonesin pitkäaikainen rumpali Charlie Watts menehtyi sairaalassa. Yhtyeen oli määrä suunnata No Filter -kiertueelleen, mutta Wattsin tilalle rumpuihin otettiin bändin kanssa aikaisemminkin soittanut Steve Jordan.

Rolling Stone -lehti tavoitti Jordanin kommentoimaan omia tuntemuksiaan bändin kiertueesta sekä Wattsin poismenosta.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kun Jordanilta kysyttiin, mistä hän kuuli ensin mahdollisesti tuuraavansa Wattsia, tämä vastasi:

”Olin melkeinpä viimeinen henkilö, joka sai tietää. En halua mennä yksityiskohtiin. Mutta olin yllättynyt, koska ensinnäkin en tiennyt, että Charlie oli sairaalassa. Se oli minulle uutinen ja huolestuttava sellainen. Mutta Charlie oli silti toipumassa, ja minun piti vain tuurata häntä ehkä muutamissa harjoituksissa. Ehkä soittaisin osan keikasta, ja jos he soittaisivat akustisen osan, ehkä Charlie soittaisi sen.”

Watts kuitenkin menehtyi, ja Jordanin pestiksi jäi tuurauksen sijasta koko kiertueen hoitaminen. Näin Jordan kommentoi tuntemuksiaan kuultuaan Wattsin poismenosta:

”Se aamu jolloin sain tiedon hänen kuolemastaan, oli yksi elämäni pahimmista päivistä. Se on sitä vieläkin. Ja sitten oli kaikki se, mitä en pyytänyt.”

”Viikko ennen Charlien kuolemaa olin saanut tiedon, että hänen vointinsa oli parantunut. Sillä viikolla harjoitukset saivat erilaista energiaa, koska olimme toiveikkaita hänen toipumisestaan. Edellisellä viikolla sanoimme: ’Charlie tulee olemaan kunnossa! Tämä on mahtavaa!’ Koko harjoitusten energia oli entistäkin iloisempi, koska hänen vointinsa oli parantunut. Soitimme tätä materiaalia vähemmän rasittuneina. ’Teemme tämän ja soitamme tuon, ja Charlie palaa takaisin, ja kaikki menee hienosti.’ Se teki järkytyksestä vielä suuremman ja traagisemman, sillä viikkoa aiemmin oli vallinnut aivan toinen mielentila.”