Edesmenneeltä Megadeth-rumpali Nick Menzalta julki ennennäkemätöntä kotivideomateriaalia, juontajana Steve ”Zetro” Souza – myös helsinkiläinen merinäköala saa videolla kehut

Kirjoittanut Jani Lahti - 27.4.2020

Vuonna 2016 menehtyneen ja arvostetun ex-Megadeth rumpalin Nick Menzan viralliselle YouTube-kanavalle on ilmestynyt videokooste miehen kuvaamasta kotivideokokoelmasta. Kooste on siitä harvinainen, että se sisältää ennennäkemätöntä videomateriaalia Megadethin kiertueilta pääasiassa Menzan itsensä kuvaamana. Videokooste, jollaisia olisi määrä ilmestyä kaksi lisääkin Nick Menza -kanavalle YouTubeen, tottelee nimeä ”Menza Mega Video Vault”.

Kooste on toteutettu mukaillen edesmenneen Pantera-kitaristi Dimebag Darrellin ”Dimevision” DVD-julkaisujen tyyliä, jossa kotivideotyylinen filmi vaihtuu nopeillakin leikkauksilla seuraavaan. Alussa ja videoiden välissä koko noin kymmenminuuttista ”Menza Mega Video Vault” -videota juontaa ja kommentoi Exodus-nokkamies Steve ”Zetro” Souza omintakeiseen tyyliinsä.

Videokoosteen alkupuolella noin ajassa 1:50 vilahtaa myös kaunista ja kesäistä merimaisemaa pikaisesti Menzan kehumana: ”Way cool… Helsinki”. Videon lopulla nähdään myös ennennäkemätöntä videokuvaa 1990-luvun alun Megadeth-kiertuekumppanista Panterasta niin lavalla kuin lavan ulkopuolellakin sekä myös toisena lämppärinä toimineesta Stone Temple Pilots -yhtyeestä.

”Menza Mega Video Vault” -sarjan ensimmäisen jakson näet alta koko komeudessaan.