Edesmennyt kitaristi Eddie Van Halen jätti arkistoihinsa merkittävän määrän julkaisematonta musiikkia

Lokakuun alussa musiikkimaailma suri kitaravirtuoosi Eddie Van Halenin poismenoa. Van Halen tunnetaan yhtenä rockin taitavimmista ja vaikutusvaltaisimmista kitareista, jonka pioneerityö ja soittotekniikka innoittavat yhä tänä päivänä niin vasta-alkajia kuin alan ammattilaisiakin.

Sen lisäksi, että Eddie Van Halenilta on jäänyt vaikuttava musiikillinen perintö julkaistuun äänitetuotantoon, oli hänellä myös paljon julkaisematonta materiaalia arkistojensa kätköissä. Tuore Rolling Stonesin artikkeli siteeraa Van Halenin vuoden 2008 haastattelua, jossa hän kertoo omaavansa ”tonneittain” julkaisematonta musiikkia ja ”lähes miljoona CD:tä, kasettia ja laatikoita”.

Kyseinen väite ”miljoonista” CD-levyistä lienee liioittelua, mutta julkaisematonta materiaalia Van Halenin arkistoista todellakin löytyy. Van Halenin perikunnan on tarkoitus käydä läpi arkistoja kaivaen sieltä esille ennen julkaisemattomia äänitteitä, jotta ne voitaisiin kuulla jonain päivänä. Myös Van Halen itse oli taannoisessa haastattelussa ilmaissut toiveensa siitä, että ne kuultaisiin jonain päivänä.

Kommentoi julkaisua