Yleisö - Steelfest - 2023

Edessä pitkä ja kuuma keikkakesä

Kirjoittanut Toimitus - 26.5.2023

Suomessa kesällä järjestetään useita musiikkifestivaaleja eri puolilla maata. Festivaalit tarjoavat mahdollisuuden irrottautua arjen rutiineista ja stressistä. Ne antavat tilaisuuden rentoutua, nauttia musiikista ja hyvästä seurasta, ja unohtaa hetkeksi arjen murheet. Festivaalikokemus voi olla virkistävä ja antaa uutta energiaa. Usein festivaaleilla esiintyy monia eri artisteja ja bändejä eri musiikkityyleistä. Tämä antaa mahdollisuuden löytää uusia suosikkiesiintyjiä ja nauttia musiikista ystävien tai samanhenkisten ihmisten kanssa.

Poimintoja suosituimmille festareille

Ruisrock on yksi Suomen vanhimmista ja suurimmista rockfestivaaleista. Se pidetään Turussa ja esittelee rock-, pop- ja elektronista musiikkia. Ruisrock on saavuttanut mainetta kansainvälisten ja kotimaisten huippuartistien esiintymispaikkana. Tänä vuonna poliittisesti kantaa ottava ukrainaksi räppäävä Alyona Alyona vierailee Ruisrockissa. Kantaa ottava feminiinistä energiaa uhkuva artisti kannattaa ilman muuta katsastaa.

Provinssi on rock- ja popmusiikkiin keskittyvä festivaali, joka järjestetään Seinäjoella. Kesä-heinäkuun vaihteessa ovat monella pelaajalla tauoilla netin rahapelit, joten silloin on myös paras aika suunnata Pohjanmaalle. Ykkösartistit Provinssirockissa vuonna 2023 ovat GHOST ja Chemical Brothers. Suomalaista musiikkia festivaalin tarjonnassa edustaa Gettomasa, Haloo Helsinki ja Anna Puu.

Flow Festival on Helsingissä järjestettävä monipuolinen musiikki- ja taidefestivaali. Se esittelee laajasti eri musiikkityylejä, kuten elektronista musiikkia, indie rockia ja hiphoppia, sekä tarjoaa myös elokuvia, taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia. Festivaalialueella on installaatioita, visuaalisia teoksia, performansseja ja muita taiteellisia elementtejä. Festivaali pyrkii luomaan ainutlaatuisen kokonaisvaltaisen taideelämyksen. Flow Festivalin yhteydessä järjestetään myös klubitapahtumia eri puolilla Helsinkiä. Näissä tapahtumissa voi jatkaa musiikin ja kulttuurin nauttimista vielä festivaalipäivän jälkeen. Flow on kasvanut vuosien varrella yhdeksi Suomen suosituimmista musiikki- ja taidefestivaaleista. Se houkuttelee sekä paikallisia asukkaita että kansainvälisiä vierailijoita, jotka haluavat kokea ainutlaatuisen musiikkikokemuksen ja taiteellisen ilmapiirin Helsingin kesässä.

Keikkasuositukset kesällä 2023

Heavy metal -diggareille on tarjolla mannaa, kun Iron Maiden saapuu Tampereen Nokia Areenalle kesäkuussa. Konsertti kuuluu yhtyeen Future Past -kiertueeseen. Hieman kevyempää linjaa edustaa Brittien suosituin duo Pet Shop Boys tulee Helsinkiin ilahduttamaan diskopoppareita monen vuosikymmenen takaa. Mammuttiluokkaan paisunut Metallica tulee todennäköisesti myymään Olympiastadionin loppuun hetkessä. Raskaan rockin ikoninen ryhmä Metallica on perustettu vuonna 1981 ja on yksi maailman menestyneimmistä levyjen myynnissä mitattuna. Metallica on voittanut useita Grammyja ja se on myös kiinnitetty Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 2009. Bändi saapuu Suomeen 7. kesäkuuta osana M72 kiertuetta.

Suomen ulkopuolella menoa ja meininkiä

Myös naapurimaissa tapahtuu. Nyt on parhaillaan käynnissä Sweden Rockin juhlavuosi. Sweden Rock on Ruotsissa järjestettävä vuosittainen rockmusiikkifestivaali. Se on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ja tunnetuimmista rockfestivaaleista. Sweden Rock kerää vuosittain tuhansia rockmusiikin ystäviä ympäri maailmaa. Festivaali järjestetään Sölvesborgin kaupungissa eteläisessä Ruotsissa meren läheisyydessä. Se kestää yleensä neljä päivää ja esittelee monipuolista rockmusiikkia eri genreistä, kuten heavy metal, hard rock, progressiivinen rock, blues rock ja punk. Suurimmat rock- ja metallimusiikin tähdet esiintyvät festivaalilla, mukaan lukien tunnetut kansainväliset ja ruotsalaiset artistit.

Helsingistä pääsee vaivattomasti Viroon lautalla.Virossa järjestetään useita musiikkifestivaaleja eri genreistä ja tyyleistä. Rabarock on Viron suurin rockfestivaali, joka pidetään Järvakandissa. Se tarjoaa erilaisia rockmusiikin tyylejä, kuten alternative rock, metal, punk ja indie. Festivaalilla esiintyy sekä virolaisia että kansainvälisiä rockartisteja. Õllesummer on Viron suurin olutfestivaali, joka yhdistää musiikin ja oluen nauttimisen. Se järjestetään Tallinnassa, ja siellä esiintyy useita kansainvälisiä ja virolaisia artisteja eri musiikkityyleistä.

Luetuimmat

Uusimmat