Edge of Hazen ”Parts of Anything” asettaa raamit tulevalle sielukkaalle progemetallialbumille

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.5.2021
(c) André Rodriguez

Kotimainen, sinemaattista progemetallia soittava Edge of Haze julkaisi tänään uutta musiikkia singlen ja musiikkivideon muodossa. ”Parts of Anything” on bändin ensimmäinen single tulevalta albumilta, jonka on masteroinut ruotsalaisguru Jens Bogren Fascination Street Studiolla. ”Parts of Anything” -singlellä niin suorittamisen teknisyys kuin kappaleen herkkyyskin on tuotu uudelle tasolle.

Edge of Hazen musiikki asettelee progressiivisen metallin elementit ja massiiviset, usein elokuvamaiset maisemat vastakkain, tarjoillen häpeilemättömän kauniita ja koukuttavia melodioita. ”Parts of Anything” on hyvä esimerkki tästä ominaissoundista.

”Kappaleen tekoprosessi oli mielenkiintoinen, sillä tuotannon suuruuden vuoksi eri elementtien kasaamista on tehty monessa eri vaiheessa ja paikassa”, kappaleen kirjoittanut Markus Hentunen sanoo. “Jo ennen pandemiaa kappaleen osuuksia alettiin rakentaa etänä, ja lopulta ne tuotiin yhteen miksausvaiheessa. Tiedostoja on lähetetty ja työstetty bändin jäsenten kesken ympäri maailmaa.”

Tekstinsä puolesta ”Parts of Anything” on “eräänlainen jäähyväiskirje”.

“Siinä ihminen on saapunut pisteeseen, jossa eteenpäin jatkaakseen hänen on jätettävä osa itsestään taakse. Hän tiedostaa vihdoin oman epätäydellisyytensä ja sen, kuinka tärkeää on olla antautumatta synkkyydelle. Vaikka tunnetta on vaikea ilmaista, hän löytää rohkeuden puhutella tätä pimeää osaansa suoraan ja samalla avaa sylinsä tulevalle”, Hentunen jatkaa.

Kappaleen hieno musiikkivideo on tuotettu yhteistyössä LuodoMedian kanssa.

”Video kuvattiin vanhassa ladossa Kirkkonummella, ja se käsittelee samoja teemoja kuin biisi, eli eteenpäin siirtymistä ja menneen jättämistä taakse. Lokaatio symboloi hyvin pölyyntynyttä menneisyyttä. Kuvauksista jäi erityisesti mieleen aivan liian täyteen pakattu Ford Mondeo, pienoismallin tuikkaaminen tuleen ja mahtava LuodoMedian kuvausporukka”, basisti Eero Maijala kertoo.

”Kaiken kaikkiaan ”Parts of Anything” on taattua Hazea: siinä yhdistyvät uniikilla tavalla raskaus ja ilmavuus. Kaikki elementit orkesterista matalavireisiin sähkökitaroihin ja akustisista kielisoittimista analogisyntikoihin muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, joka jättää kuulijalle uutta löydettävää vielä useiden toistokertojen jälkeen”, Hentunen lupaa.