Edguy – Space Police (Defenders Of The Crown)

on ollut viime vuodet hankalassa asemassa. Bändin nokkamiehen Tobias Sammetin sivuprojekti Avantasia on vienyt miestä viime vuosina suuntaan jos toiseen. Avantasia on julkaissut mainioita levyjä tiuhaan tahtiin, joista viimeisin, ”Mystery Of Time”, on yksi kokoonpanon parhaita. Samaan aikaan Edguy on hitaasti mutta varmasti ollut laskukiidossa. Tuntuu vähän siltä, että Sammetin ykkösbändin ja sivuprojektin rajat alkavat hitaasti hämärtyä. ”Tinnitus Sanctus” oli mielestäni yhtyeen huonoin tekele, mahtavasta ”Ministry Of Saints” kappaleestaan huolimatta. ”Age Of The Joker” oli kaksiteräinen miekka. Albumin kohokohdat nousivat korkealle, mutta osa materiaalista sukelsikin sitten syvemmälle kuin koskaan ennen. ”Rocket Ride” oli yhtyeen viimeisin todella hyvä levy, vaikka bändin suurimmat fanaatikot ovat varmasti eri mieltä kanssani. Kaiken kaikkiaan odotukset eivät olleet korkealla.

Levyn käyntiin potkaisevaa ”Sabre & Torch” -kappaletta voi kuvailla vain saksipotkuksi kasvoja päin. Biisi jyskyttää eteenpäin kuin luotijuna, eikä päästä irti ennen loppua; yksi Edguyn parhaista ralleista pitkään aikaan! Levyn vahvuudet paiskataan siis pöytään heti alussa, tämähän alkaa näyttää hyvältä.

Kahdesta nimikkobiisistä parempi on vuorossa seuraavaksi. Kiippareilla ryyditetty ”Space Police” on sitä tuttua ja turvallista Edguy-meininkiä. ”Defenders Of The Crown” taas miellyttää varmasti bändin vanhempia faneja vanhan koulukunnan power metal -otteellaan. Albumilta jo ennen julkaisua lohkaistu ”Love Tyger” rullaakin sitten jo vähän kehnommin, Steel Pantheria hieman imitoiva kipale ei vaan toimi. ”The Realms of Baba Yaga”, ”Do Me Like A Caveman” ja ”Shadow Eaters” ovat kaikki toimivia kappaleita, mutta saksaksi laulettu ”Rock Me Amadeus” sai jo hyvälle tuulelle. Kyseisen biisin kertosäe sai pokerinaamankin rakoilemaan. Albumin lopetteleva ”The Eternal Wayfarer”, onnistuu viihdyttämään koko melkein yhdeksänminuuttisen rundinsa ajan.

Lopputuloksena lätty tuntuu tasaisen vahvalta. Täältä ei löydy edellisen levyn kaltaisia huippuja, kuten ”Faces In The Darkness”, eikä albumi kokonaisuutena pärjää ”Rocket Ridelle” tai ”Mandrakelle”. Parista huonosta biisistä huolimatta albumi on selvästi paria edeltäjäänsä vahvempi kokonaisuus. Tästä on Edguyn hyvä lähteä eteenpäin kohti uutta nousukiitoa.

7/10

Kappalelista:
1. Sabre & Torch
2. Space Police
3. Defenders Of The Crown
4. Love Tyger
5. The Realms Of Baba Yaga
6. Rock Me Amadeus
7. Do Me Like A Caveman
8. Shadow Eaters
9. Alone in Myself
10. The Eternal Wayfarer

http://www.facebook.com/edguy

Kirjoittanut: Oskari Immonen

Kommentoi julkaisua