Kuva: Jeremy Saffer

Edsel Dope kommentoi jälleen huhuja siitä, että hän olisi Static-X:n laulaja Xer0

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 1.9.2022

Netissä on jo muutamia vuosia yritetty aktiivisesti selvittää, kuka laulaa parhaillaan Static-X:n keulilla. Bändin keulakuva Wayne Static menehtyi vuonna 2014, joten miehen tilalla bändissä on laulanut kasvonsa maskin taakse peittänyt solisti, joka tunnetaan nimellä Xer0.

Pääepäiltynä on pitkään ollut Dopen solisti Edsel Dope, mutta varmistusta asialle ei ole koskaan saatu yksiselitteisesti. Nyt Dope itse kommentoi jälleen huhuja tuoreessa Audio Ink Radion haastattelussa.

”Tämä on hauska kysymys, ja voin vastata siihen näin. Sanoisin, että olen varmasti mukana jollain tapaa Static-X:ssa. Tuotin levyn [vuoden 2020 ’Project Regeneration Vol. 1’] heille, ja olen tuottamassa heille toista levyä juuri nyt. Haluaisin pitää itseäni Static-X:n luovana johtajana, koska Wayne [Static] jätti suuren tyhjiön, ja jonkun piti astua tilalle, jolla on tämänkaltaiset kyvyt. Mutta mitä tulee siihen, kuka laulaa Static-X:ssa naamion alla, minusta on tärkeää, että minä tai me sanomme, että tavoitteena oli, että bändissä olisi aina vain yksi elävä, hengittävä laulaja, ja se on Wayne Static. Ja niin kauan kuin emme laita Static-X:lle muita kasvoja, Wayne on aina bändin kasvot, ja mielestäni se on suurin tavoite”, Dope kertoo ja jatkaa:

”Ajatuksena oli luoda kokonaisuus, paremman sanan puutteessa, naamioitu kokonaisuus, jonka avulla Static-X voisi elää ja esiintyä, mutta samalla keskittyä niihin kolmeen kaveriin, jotka auttoivat bändin perustamisessa Waynen kanssa, ja johonkin, joka edustaisi Waynea eikä korvaisi Waynea. Olen siis ehdottomasti mukana Static-X:ssa. He ovat ystäviäni, ja olen täällä heitä varten. Mutta viimeinen asia, josta olen koskaan kiinnostunut, on se, että Edsel Dope olisi Static-X:n laulaja. En olisi kiinnostunut olemaan sellainen. Edsel Dope ei siis ole Static-X:n laulaja.”