Ei herkille katsojille – RiESAlta uusi sinkku ja kauhumusiikkivideo ”Pahasta”

Luvassa on riivausta ja letkajenkkaa! RiESA on kotimainen yhtye, joka suosittelee itseään Stam1nan, Mokoman, Maj Karman ja CMX:n ystäville. Viime vuonna esikoisalbuminsa ”Ämpäreitä ja sirkushuveja” julkaisseen bändin kohdeyleisöön on nyt syytä lisätä myös kauhuelokuvafanit, sillä RiESA on julkaissut ”Pahasta”-sinkun yhteydessä kappaleesta kuvatun kauhumusiikkivideon. Huomio! Ei herkille katsojille!

RiESA kertoo punkkia ja metallia yhdistelevästä kappaleesta seuraavaa:

”’Pahasta’ oli ensimmäisiä biisejä, joita debyyttialbumin julkaisun jälkeen alettiin työstämään. Peetulla oli olemassa pääpiirteittäin valmis sävellys, mutta rakenne oli täysin auki, ja sovittaminen olikin prosessin hauskimpia vaiheita – olimme kuin pikkupojat hiekkalaatikolla! ’Pahasta’ ehdittiin koeajamaan keikoilla, ja tämä toi lisädraivia myös studioon. Biisiin onnistuttiin saamaan paljon yksityiskohtia ja vaihtelua kuitenkin niin, että syke ja paahto säilyvät alusta loppuun.”

Ahkera keikkailu on RiESAn mukaan tiukentanut yhtyeen otetta ja ”helvetinmoista möykkää”, ja tätä haluttiin välittää myös kappaleen videolla. ”Pahasta”-kappaleen kauhumusiikkivideon on ohjannut yhtyeelle jo aiemmin ”Lakiuudistus”-musiikkivideon myötä tutuksi tullut ja punk-trioon vaikutuksen tehnyt Esa Jussila.

Yhtye kertoo innostuneena:

”Tiesimme, että Esalla on vahva kauhutausta, ja hänet haluttiin ehdottomasti mukaan myös tähän. Esa innostui heti, ja jo ensimmäisellä juttelukerralla tuli ideoita siihen malliin, että tiedettiin, että tästä tulee kova. Koko muu työryhmä (Minja Tuomisalo, Johanna Tuominen, Aapo Yrjänä, Nella Toivanen ja Toni Kandelin) olivat myös huikeaa väkeä. He tekivät loistavaa työtä ja pitkää päivää, paljon pidempää kuin bändi. Valmistelut ja kaikki paikan päällä oli hoidettu viimeisen päälle. Hieno kokemus ja vielä hienompi lopputulos! ’Pahasta’-video puree tiensä suoraan katsojan tajuntaan, eikä paluuta entiseen ole!”

RiESA aikoo viettää tulevat kesähelteet studiossa kuumuuden tuskasta inspiroituen ja valmistellen syksyllä julkaistavaa EP:tä, jonka myötä alkaa myös loppuvuoden keikkaputki. Sitä ennen yhtye lupailee kuitenkin vielä lisää maistiaisia tulevasta.

Kommentoi julkaisua