Ei mitään rakkauslauluja vaan painavaa asiaa – arviossa Inadreamin ”No Songs For Lovers”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 4.12.2019

”No Songs For Lovers” -albumin nimen mukaisesti Inadreamin debyytillä ei kuulla rakkauslauluja, vaan lyriikoiden kohteena ovat elintasoerojen kritisointi, parisuhdeongelmat sekä päihteet. Teemoiksi nousevat siis juuri ne aihepiirit joita punk-yhtyeeltä voikin odottaa. Tämän pohjalta voisi hyvin kuvitella, että Inadreamin debyytti on vihaista tykitystä, joka kannustaa kuuntelijoita pitämään puoliaan ja haistattamaan pitkät maailmalle. Näin ei kuitenkaan ole, sillä saksalaisyhtyeen musiikki on kaikkea muuta kuin vihaista. Pikemminkin se pirteää, joka saa hymyn huulille.

Kieltämättä Inadreamin musiikista voi löytää samanlaisia piirteitä kuin The Ramonesilta ja The Clashiltä. Inadreamin vokalisti-kitaristi Frank Bottken äänestä löytyy samankaltaista melankolisuutta kuin Joey Ramonelta ja Joe Strummerilta. Myös saksalaisyhtyeen popmaista tarttuvuutta sisältävä soundi saa korvia höristelemään The Ramonesin suuntaan, vaikka Inadreamin kappaleet eivät olekaan aivan yhtä yksinkertaisia ja tarttuvia.

Noin puolen tunnin mittainen ”No Songs For Lovers” on debyytiksi hyvin toteutettu ja kasattu albumi. Levy etenee alusta saakka joutuisasti, eikä mikään kappale hyydytä menoa. ”Love Me Or Leave Me” antaa albumille sen kaipaamaan energisyyttä, ”And If” ja ”Black Bird” tuovat tuulahduksen jenkkirokin suunnalta ja nimikkokappale ”No Songs For Lovers” antaa levyn lopussa mukavan potkun. ”No Songs For Lovers” on kaikin puolin toimiva post punk -albumi, jota jaksaa kuunnella kerrasta toiseen.

7/10

Kappalelista:

  1. Romantic Tragedy
  2. Love Me Or Leave Me
  3. The Stalker
  4. And If
  5. Black Bird
  6. Friends
  7. Favourite Song
  8. Red Light
  9. Cryptography
  10. No Song For Lovers

Inadream Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat