Ekaria – Demo 03/2012

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.6.2012

Ekaria tarjoilee crustia Tampereelta ”Demo 03/2012”-nimisen demon muodossa. Yksinkertaisuus voi olla kaunista.

Ekaria iskee pöytään varsin primitiivisen nauhoitteen, joka tuo elävästi mieleen Terveitten Käsien tuotannon. Biisit ovat nopeita ja todella yksinkertaisia, joskin poikkeuksena hidastempoisempi ”Hullu”-niminen biisi, jossa vauhti pysähtyy ja se korvataan tasaisella basarin poljennalla. Biisi tulee todella yllättäen ja antaa kivasti vaihtelua tasaisen paahtavalle demolle.

Soundit ovat c-kasettilaatua ja todella suttuiset, mutta sehän sopii tällaiseen räkäiseen punkkiin todella hyvin. Vahvalla säröllä surisevat kitarat ovat pinnassa perinteisen punk-laulun ohella. Vokalistilla on muuten yllättävän selkeä huutoääni, ja sanoista saa suhteellisen hyvin selvää.

Demo sisältää kuusi biisiä ja kestoa kertyy huikeat 14 minuuttia. Kuudesta biisistä oikeastaan yksi erottuu heikkona joukosta. ”Sukukokous”-biisissä on huutopuolella naislaulaja, jolta ei vaan irtoa. Tyttö olisi voinut pari kertaa treenata biisejä ja ehkä vetää tukevan viskiturrutuksen kurkkuunsa – no, ehkä seuraavalla kerralla.

Ekarian ”Demo 03/2012” iskee simppelillä poljennallaan ja yhdellä hitaammalla biisillä yllättävän hyvin. Uutuusdemo on juuri sellainen teos, että tekee mieli asentaa kasettisoitin autoon. Tätä lisää, kiitos!

8/10

Kappalelista:
01. Saarnaaja
02. Herran nimeen
03. Sukukokous
04. Ei huolta huomisesta
05. Hullu
06. Dies irae

http://ekaria.bandcamp.com/

Luetuimmat

Uusimmat