Ekstensio – Lupaus

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.9.2012

Ekstensio perustettiin 2008, jonka jälkeen bändi on tehnyt kolme julkaisua. Nyt bändin uutukaiken ”Lupaus”-EP saa arvostelunsa.

Ekstensio räimii metalcoren katkuista Suomi-metallia raskaalla kädellä. Bändi tarjoaa tarttuvia kertosäkeitä ja melodioita sekä raskaita väliosia kolmen biisin verran. Ekstension musiikki menee samaan karsinaan jo lopettaneen Karan, Tuonen ja Kamaran tuotannon kanssa, eli sopivan raskasta mutta silti melodista matskua on tarjolla.

Tuotannollisesti varsin laadukkaan kuuloista matskua onkin kuultavana, ja varsinkin kitarat louhivat komeasti. Ekstensiossa pääosan saa vokalistin varsin persoonallinen tulkinta, joka muistuttaa raivotautisen mäyrän puhkumista. Kaverin ääni on joko todella ovelan persoonallinen tai äärettömän naurettavan ja surullisen kuuloinen. Itse kallistun ensimmäisen suuntaan, sillä oudon kuuloisesta vokalisoinnista saa yllättävän hyvin sanoista selvää, mikä on aina plussaa suomenkielisissä biiseissä. Muuten kappaleet ovat suhteellisen tasapaksuja ja varmoin ottein tehtyjä, mutta olisi ollut kiva kuulla jokin nopeampikin ralli vaikka EP:n lopussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kyllähän tätä jaksaa kuunnella useammankin kerran, ja vokalistin ääneen tottuu useamman kuuntelun jälkeen. Kaverin ääni on varmasti monelle kynnyskysymys, mutta kun kerran kappaleet potkivat ihan kivasti, voi vokaaleissa olla ”eläimellisempi” veijari. Varsin mielenkiintoinen tuttavuus, joten pistetään nimi korvan taakse.

7/10

01. Vailla Tahtoa
02. Lupaus
03. Langennut

http://www.mikseri.net/artists/?id=114362

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen