Eläinten vallankumous: progressiivista metallia esittävän SkiZman uusi albumi ”Anthrovoid” on julkaistu

Kuhmosta ponnistavan progressiivista metallia esittävän SkiZman uusi albumi ”Anthrovoid” on julkaistu. Kyseessä on yhtyeen toinen studioalbumi, joka on seuraaja vuoden 2017 ”360rb” -debyyttialbumille. Bändin mukaan kyseessä on konseptialbumi ”profeetallisesta ajanjaksosta, jolloin eläinkunta kyllästyy ihmisrodun ylimieliseen ja jumalalliseen asemaan johtaen lopulta eläinten vallankumoukseen”. Albumin jokainen kappale on kirjoitettu jonkin tietyn eläimen näkökulmasta, ja sen teksteissä hyödynnetään uskonnollisia ja evoluutiobiologisia vertauskuvia. Yhtye kertoo tiedotteessaan näin:

”Levyn intro ja sitä seuraavat 9 progressiivista metalliraitaa on sävelletty sopimaan tekstilliseen teemaan: monipuoliset, modernin metallimaiset riffit yhdistyvät scifimäiseen äänimaisemaan välillä jazzmaisillakin vaikutteilla. Vaikka albumin kirjo vaihtelee hitaista ja ahdistavista nopeisiin ja välillä huvittaviinkin kappaleisiin, melankolinen kokonaistunnelma säilyy läpi albumin kuvaten apokalyptisen tarinan eläinkunnan massasukupuuttoon ajautuneesta maailmasta.”

Albumin kappaleista ja tarinasta enemmän kiinnostuneiden kannattaa vierailla SkiZman blogissa, jossa jokaisen kappaleen tarinaa on avattu sekä englanniksi että suomeksi. Albumilta on julkaistu single ja lyriikkavideo ”Viraltar”.

Albumi on saatavissa useimmista musiikin suoratoisto- ja latauspalveluista kuten Spotifysta, iTunesista, YouTubesta sekä Bandcampista ja se on saatavilla myös CD:nä yhtyeen kotisivuilta sekä Levykauppa Äxästä.

Yhtyeen kotisivut

 

Kommentoi julkaisua