Baltix, kuva: Havujakele

Elämän pohdiskelusta tunnettu mikkeliläinen suomirock-yhtye Baltix katkaisee koronan aiheuttaman hiljaiselon ”Sanomatta jää” -singlen myötä

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 6.3.2021
Baltix, kuva: Havujakele

Suomirock-yhtye Baltix julkaisi eilen ”Sanomatta jää” -singlen. Samalla katkesi lähes vuoden mittainen hiljaiselo, jonka koronavirus on aiheuttanut. Yhtyeen kosketinsoittaja Jani Lahikainen tiivistää mikkeliläisyhtyeen tuntemuksia sekä uuden kappaleen taustoja seuraavasti:

”Koronan johdosta viimeinen vuosi on musiikinkin saralla mennyt, miten on mennyt, mutta nyt on meidän osaltamme taas aika laittaa suomirock soimaan. ’Sanomatta jää’ -biisistä julkaistaan maaliskuun loppupuolella myös video. Vaikka ’elämä’-sanan käyttö teksteissä onkin minulta ymmärrettävistä syistä tässä laulu- ja soitinyhtyeessä toistaiseksi, ehkä lopullisesti, kielletty, siitä itsestään tämäkin tarina kertoo.”

Niille, joille Baltixin musiikki on entuudestaan tuttua, voivat huomata kappaleen huokuvan tuttua mikkeliläistä melankoliaa sekä elämää tarkastelevia, syvällisiä sanoituksia. ”Sanomatta jää” -single ei ole jäämässä Baltixin osalta ainoaksi julkaisuksi kevään aikana, vaan luvassa on lisää. Lahikainen nostaa esiin myös hienoisia keikkatoiveita:

”Seuraavan biisin äänitykset ovat käynnissä, ja myös tuosta on tarkoitus saada kevään aikana elävääkin kuvaa taltioitua. Keikat aloitetaan heti, kun se on koronan näkökulmasta turvallista. Ensimmäinen mahdollisuus lienee lauantaina 10.7. Mikkelissä Päämajalla.”

Baltixin uusimman singlen voit kuunnella tästä:

Baltix Facebookissa