Elektronisen musiikin legendasta The Prodigysta tekeillä dokumentti: ”Haluamme, että katsojat lähtevät elokuvateatterista kuin he olisivat juuri astuneet ulos vuoristoradalta”

Englantilaisesta Braintreessa Essexissa vuonna 1990 perustetusta elektronisen musiikin yhtyeestä The Prodigysta on tekeillä dokumentti. Dokumentti on omistettu bändin maaliskuussa 2019 menehtyneelle laulajalle Keith Flintille ja se on bändin ensimmäinen suuri projekti laulajan kuoleman jälkeen.

Täysipitkän dokumentin ohjaajaksi on valikoitunut bändin pitkäaikainen kumppani Paul Dugdalen ja sen tuottaa Pulse Films yhteistyössä Prodigyn perustajajäsenten Maximin ja Liam Howlettin kanssa.

Dokumenttia on kuvailtu ”raa´aksi, tinkimättömäksi sekä tunnepitoiseksi kertomukseksi Essexin nuorista lainsuojattomista, jotka kokoontuivat yhteen 80-luvun lopun Yhdistyneen kuningaskunnan rave-scenen pyörteeseen”.

Vaikka elokuvan nimi voi muuttua, sen nimi on tällä hetkellä , ja sen kuvaukset on tarkoitus aloittaa tämän vuoden keväällä. Julkaisupäivää ei ole toistaiseksi ilmoitettu.

Dugdalen mukaan elokuva tulee olemaan ”yhtä villi kuin bändi”.

”Dokumentti tulee olemaan pimeä visuaalinen hyökkäys, tyyliltään silmiinpistävä, nykyaikainen ja haastava. Haluamme, että katsojat lähtevät elokuvateatterista kuin he olisivat juuri astuneet ulos vuoristoradalta.”

Maxim ja Liam Howlett ovat tarjonneet yhteisen lausunnon:

”Teemme bändin dokumenttielokuvaa… niin mitä sitten? Veljemme Keefin traagisen kuoleman jälkeen vuonna 2019 on aika kertoa teille meidän bändin tarina, kaikkien meidän yhdeksän…

Se on tarina jengimme, yhtyeemme, kansanbändin – The Prodigyn – kaoottisesta ja levottomasta matkasta. Tai yksinkertaisesti – tarina veljistä, joiden tehtävänä on luoda melua … sytyttää ihmisten sielut ja räjäyttää äänijärjestelmät maailmanlaajuisesti … se on sitä mitä! Tämä elokuva tehdään samalla eheydellä kuin musiikkimme – tinkimättömästi, raa´asti ja rehellisesti … Tämä on Keefille!”

Kommentoi julkaisua