Elliot’s Crazy Compassin ”Snapshot Gallery” on rohkeasti hullutteleva EP

& The True Groove All-Stars julkaisi vuonna 2018 mainion ”Top Of The World” -albumin, jolla saatiin nauttia funkahtavasta ja pirteästä musiikista. Vuosi ei ehtinyt edes vaihtua, kun Sam Huber julkaisi vielä ”Acoustic Sessions” -EP:n. Sen jälkeen aikaa ehti kulua reilu puolitoista vuotta ennen kuin maailma sai kuultavakseen lisää Huberin tähdittämää musiikkia. Tällä kertaa kyseessä ei tosin ole Sam Huberin oma julkaisu, vaan miekkonen on osana Elliot’s Crazy Compassin rivistöä.

Elliot’s Crazy Compass koostuu vokalisti-kosketinsoittaja Huberin lisäksi kitaristi Joakim Guthwertista, basisti-kosketinsoittaja Pontus Gyllingistä sekä rumpali Henrikki Häsäsestä. Viisi kappaletta sisältävä EP on hyvin monipuolinen ja leikkisä kokonaisuus. Albumin aloittava ”Horizon” pursuaa melankoliaa ja psykedeliaa, kun Huberin vaikeroiva tulkinta saa tuekseen utuisen äänimaiseman. Sen sijaan ”Sacred Ground” polkaisee tanssivaihteen silmään ja hytkyttää lannetta niin, että seuraavana päivänä on alaselkä jumissa.

Sam Huberin edellisillä julkaisuilla on saatu nauttia funkista, eikä sitä puutu Elliot’s Crazy Compassinkaan julkaisulta. ”The Beautiful Pill” nostaa esiin aimo annoksen funkia, joka pakottaa hymyn huulille. Vastaavasti ”I Want To Kiss You On The Lips” on perkussioiden juhlaa, soundissa on myös eksoottisuutta. EP:n päättävä ”Let Me Be The Summer Breeze” on vielä sukellus melankoliaan, jonka turvin levy päättyy rauhallisessa tunnelmassa.

Vaikka ”Snapshot Gallery” ei ole pelkästään Sam Huberin käsialaa, on sillä kuitenkin yhteisiä piirteitä hänen aikaisempien julkaisujensa kanssa. ”Snapshot Gallery” on sopivan mittainen ja hauskan kuuloinen kokonaisuus, joka saa hymyn huulille. Elliot’s Crazy Compassin soundi on aavistuksen rohkeampaa ja kokeilevampaa kuin Sam Huberin soolotuotanto, mikä onkin aikamoinen saavutus. Kaiken kaikkiaan ”Snapshot Gallery” on hersyvän pirteä paketti.

8/10

Kappalelista:

  1. Horizon
  2. Sacred Ground
  3. The Beautiful Pill
  4. I Want To Kiss You On The Lips
  5. Let Me Be The Summer Breeze

Elliot’s Crazy Compass Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua