Elmusrock 2011

rytisee Pyhäsalmen Suurlavalla 23.07.2011, tuolloin illan kattaukseen kuuluu mm. SaraProfane Omen sekä The Blanko. Rytinät alkaa 18:00 ja Sara päättää illan 02:45. Tapahtumassa on kaksi lavaa, joten kaikki bändit näkee varmasti halutessaan. Lippuja on saatavilla ennakkoon tapahtuman kotisivuilta ja ne kustantavat 17€ , portilta ostettuna liput maksavat 20€.  Lue lisää nähdäksesi kaikki bändit.

Sara on suomalainen, Kaskisista kotoisin oleva suomenkielistä metallimusiikkia soittava yhtye. Saran musiikille tyypillistä on runsas koneiden, efektien ja syntetisaattoreiden käyttö ja niiden yhdistely raskaisiin kitaravalleihin. Vuosien saatossa yhtyeen tavaramerkiksi on muodostunut myös vokalisti Joa Korhosen omalaatuinen, selkeästi artikuloiva tapa ääntää suomen kieltä. Saran tunnelmallinen show on varmasti jotain, mitä ei kannata jättää näkemättä!

http://www.saranhuone.com/

Profane Omen on lahtelainen vuonna 1999 perustettu metalliyhtye, joka voitti Vuoden tulokas -palkinnon Finnish Metal Awardseissa vuonna 2007.
Profane Omenin tyyli on vaihdellut paljon yhtyeen historian aikana, mutta nykyisessä tyylissä on vivahteita mm. death metalista, thrash metalista, southern rockista ja punkista. Yhtyettä on kutsuttu myös deathrockiksi, ja yhtye itse luonnehtii tyyliään death ’n’ rolliksi. Groove ja asenne ovat tärkeitä Profane Omenin musiikissa ja puhdasta ja murinalaulua yhdistelevä Jules Näveri on tunnettu monipuolisesta vokalisoinnistaan. Yhtyeen musiikista voit löytää vivahteita muunmuassa sellaisista bändeistä kuin Metallica ja Pantera. Tämä groovaava metallimeininki tarttuu varmasti jokaiseen!

http://www.profaneomen.net/

Kuopion death/trash-metalliylpeys Deathchain edustaa tänä vuonna Elmusrockin raskaampaa sarjaa. Nämä kalakukkojen luvatusta maasta saapuvat dödishirmut louhivat takuulla niin että siinä heikompia jo hirvittää. Mikäli tanakka deathtrashtykitys uppoaa, tule tsekkaamaan Deathchain! Sillä keikalla taatusti pitti pyörii!

http://www.deathchain.com/

The Blanko on Pauli Hauta-aho (kitara & laulu), Jarkko Saarinen (rummut & taustalaulu), sekä Marko Haataja (basso). Tämä voima-trio on ollut kasassa syksystä 2006 lähtien, ja on jo ansainnut itselleen vakuuttavan live-bändin maineen. Alkuvuodesta 2007, The Blanko äänitti EP:n, joka sai hyviä arvosteluja, sekä toimi oivallisena käyntikorttina haalien yhtyeelle uusia kuuntelijoita. Uusi sivu kääntyi, kun The Blanko allekirjoitti levytyssopimuksen suomalaisen Ratas Music Groupin kanssa. The Blanko on kuin valkoinen, tyhjä canvas, jolle bändin jäsenet ihmisinä ja muusikkoina antavat värit. Pauli Hauta-aho on impulsiivinen ja spontaani kitarasankari, jonka värikäs olemus vaihtelee herkistä laulutulkinnoista aina räiskyvään kitarismiin. Hän kirjoittaa yhtyeen kappaleet, jotka bändi yhdessä sovittaa. Jakke Saarinen on rumpalina Blankon aggressiivisesti sykähtelevä sydän, Suomen Keith Moon, joka soitollaan haastaa muita parempiin suorituksiin. Marko Haatajan tehtävä basistina on nivoa bändin elementit tiukasti yhteen. Hänen kunnioitettavan häikäilemätön soittotyyli on täydellinen ympyrän sulkeva elementti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Blankon villit ja vapaat sielut muodostavat progressiivisella power-popilla maustetun musiikillisen pyhän kolminaisuuden. Heidän energiset ja moniulotteise esiintymiset toivottavat kaikki tervetulleiksi Modernin Retro-Rockin maailmaan.

http://www.theblanko.com/

Tänä kesänä Elmusrockin punk-osastosta vastaa melodista punkkia ja hardcorea soittava lahtelainen Part Time Killer. Yhtye nousi Flippin’ Beans -orkesterin tuhkista vuonna 2007, nimi vaihtui ja homma jatkuu uuden rumpalin voimin. Kaikki kenelle maistuu mm. Bad Religion, Good Riddance, Pennywise, NoFX tai Ignite, muistakaa tarkastaa Part Time Killer!

http://www.myspace.com/parttimekiller

Manboy on suomalainen rockyhtye. Yhtyeen musiikki on melankolista, brittivaikutteista poprockia. Yhtye on alun perin lähtöisin Porista, mutta toimii tätä nykyä Helsingissä. Kesällä 2007 Manboy kiersi Eurooppaa Placebon lämmittelybändinä. Lokakuussa vuorossa oli lämmittelykeikka brittiyhtye Musen Helsingin loppuunmyydyllä jäähallin keikalla. Kolmikko julkaisi viidennen albuminsa ”Something Wonderful” 2. helmikuuta 2011. Yhtye on äänittänyt pitkäsoittonsa tuttuun tapaan omassa studiossaan ja vastannut itse sen tuotannosta. Levyltä on julkaistu vuoden 2010 aikana singlet ”One Dollar Under God” ja ”Nothing Compares 2 U”, joka soi sekä radiosoitto- että sinkkumyyntilistan kärkikymmenikössä. Manboyn tulkinta Sinead O’Connorin tunnetuksi tekemästä ysärihitistä on kerännyt YouTubessa melkein 60 000 katselua. Uusimmalla singlellä ”Home” soi Manboyn lisäksi Apocalyptica-yhtyeestä tutun Eicca Toppisen sello ja Damn Seagullsin torvisektio The Sirdie Horns.

http://manboy.org/

Turkulaislähtöinen The Friend julkaisi esikoisalbuminsa ”Athletic Girls” keskiviikkona 2. helmikuuta. Yhtyeen single ”New Berlin Wall” ehti jo kerätä syksyllä runsaasti huomiota mediassa. Kappale oli joulukuussa YleX:n Himotuimmat-äänestyksen ykkönen ja komeilee parhaillaan kanavan Nosteessa-listalla. The Friend on herättänyt kiinnostusta myös muun muassa brittilehti Guardianissa, jonka joulukuun parasta uutta musiikkia esittelevässä blogissa ”New Berlin Wall” mainittiin. The Friendin musiikki on kirkasotsaista ja tarttuvaa indierockia. Yhtye muistuttaa omalla tavallaan nuorta The Crashiä ­ tanssiin kutsuvaa hittipotentiaalia ja tarttuvia popmelodioita löytyy vähintään samoissa määrin. Kitaristi ja biisintekijä Mikko M. Koskisen mukaan The Friendin spesiaali olemus syntyy yhtyeen hyvällä tavalla hullujen persoonien omaleimaisesta kohtaamisesta. Vähätellä ei sovi myöskään yhtyeen äänitorven Anders Vuorimaan ilmeikästä laulua.

http://www.myspace.com/thefriendband/

Oululainen Zarthas ei mene sieltä mistä aita on matalin. Alun perin jo 90-luvun puolella perustettu, mutta vuoden 2008 aikana uudelleensyntynyt yhtye tuo modernin rockin kentälle piristysruiskeen. Electro rockiksi tituleerattu materiaali seilaa popmelodioiden ja metallivaikutteiden ristitulessa, ja kaiken yllä leijuu tuulahdus myös yhtyeen progressiivista vaikutteista. Musiikillisia yhtymäkohtia saattaa löytää vaikkapa Rainbow’n, Dream Theaterin ja Bon Jovin kaltaisista nimistä. Zarthas on Lauri Huovinen (kitara & laulu), Pekka Junttila (basso), Sanni Huovinen (koskettimet), sekä Toni Virtanen (rummut). Debyyttilevyä on valmisteltu huolella ja hartaasti, omassa studiossa, omin kustannuksin ja viimein se näkee päivänvalon 20. toukokuuta, kantaen nimeä ”So Mote It Be”. Jo yli viisi myytyä levyä!

http://www.zarthas.com

Alavieskalainen Yellon Tamer on suhteellisen nuori yhtye soitettuaan nykyisellä kokoonpanolla vasta vajaat puoli vuotta. Energiaa ja tahtoa ei kuitenkaan puutu tältä rockhenkiseltä viisikolta, jonka jäsenet ovat vasta 16-19-vuotiaita. Ensimmäisen demonsa yhtye on äänittänyt noin kuukausi sitten ja tahti biisien teossa on kova. Pelkästään yhteen lokeroon Yellon Tamerin musiikkia ei pysty paketoimaan, mutta miksi pitäisikään kun yhtye soittaa kantaaottavaa rockia lujaa ja asenteella. Bändin musiikilliseksi vaikuttajaksi voisi nimetä kuitenkin näyttelijä Juliette Lewisin luotsaaman yhtyeen Juliette and the Licksin.

http://www.myspace.com/yellontamer

Agonizer on Pyhäjärveläinen metalliyhtye, jonka melodinen metalli ei jätä ketään kylmäksi. Bändi on tunnettu mm. maailman syvimmästä soitetusta levyjulkaisu keikasta, tuolloin bändin päällä oli 1400 metriä kiveä. Bändin debyyttilevy julkastiin 2007 ja Elmusrockin keikka on harvoja keikko jota bändi soittaa tänä vuonna.

http://www.myspace.com/agonizer

Lähde: Elmusrock
http://www.stelmus.fi/elmusrock/

Kommentoi julkaisua