Elokuun hämärtyviin iltoihin lisätunnelmaa tuovat Ulver, In Mourning ja Humavoid

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.7.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Vaikka elokuun tarjontakaan ei vielä määrällisesti ole suuri, muutamia mielenkiintoisia uutuuksia on kuitenkin tulossa kuunteluun uudelleenjulkaisujen suman ohella. Eiköhän se tästä taas piakkoin vilkastu!

Deep Purple – Whoosh!

Nyt hattu päästä, koska tämä rockin legenda julkaisee uuden levyn. Bändi on operoinut jo 1960-luvulta asti, eikä ainakaan yhtyeen hiteiltä ole takuulla säästynyt kukaan, joka ikinä vain on vähintään radion avannut. Mutta niinpä vain sedät jaksavat heilua vieläkin ja tarjota myös uutta musiikkia 13 biisin verran kuultavaksemme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Onslaught – Generation Antichrist

Tämäkin bändi on  poikavuosiaan viettänyt jo useamman vuosikymmenen verran. Britti-thrashiä tuutataan kuitenkin yhä suurella innolla. Täytyy myös sanoa, että tämän yhtyeen kohdalla olen saanut todistaa yhtä kovaäänisimmistä keikoista aikoinaan Metal Camp -festareilla. Siinä muuten farkunlahkeet lepatti, kun Onslaught laittoi matalat äänet laulamaan! Uutta levyä on bändiltä odotettu jo seitsemän vuoden ajan; samalla “Generation Antichrist” on ensimmäinen nykyisen vokalistin David Garnettin taidonnäyte. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Avatar – Hunter Gatherer

Yksi Göteborgin melo-death-buumin tuotos on myöhemmin muuttanut musiikin suuntaansa kauas alkulähteiltään. Tätä nykyä yhtyeen hengenheimolaiset löytyvän ennemminkin Yhdysvalloista päin. Elokuun alkupuolella kuultavaksi saadaan bändin kahdeksas täyspitkä, joka ensimmäisten julkaisujen perusteella on viime vuosina tutuksi tullutta nu-metalia pullollaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

In Mourning – Echoes

Lisää ruotsalaista metalliantia elokuuhun tuo falunilainen In Mourning, jonka proge-sävyinen fiilistely on sulostuttanut maailmaa jo 20 vuoden ajan. “Echoes”-levy koostuu bändin demoaikaisista biiseistä, joita on kuuleman mukaan kovasti yhtyeeltä kyselty. Joten tässäpä niitä, olkaa hyvä.

Unleash the Archers – Abyss

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tämän kanadalaisen porukan piti saapua esiintymään elokuun alussa Saarihelvettiin, mutta niinpä vain yksi helvetin virus sotki nekin suunnitelmat. Suolaa haavoihin saadaan uuden levyn muodossa, kun yhtye ulostaa viidennen albuminsa. Levy uppoaa edeltäjiensä tavoin varmasti power metalin ystäviin.

Humavoid – Lidless

Elokuussa saadaan uutta kuunneltavaa myös maamme rajojen sisäpuolelta, kun vähintäänkin mielenkiintoinen espoolaisyhtye Humavoid julkaisee kakkoslevynsä saksalaisen Noble Demon -yhtiön kautta. Vierailijana levyllä kuullaan pianisti Iiro Rantalaa. Tästä yhteistyöstä syntynyt kappale on saanut jo musiikkivideonkin tuekseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Incantation – Sect of Vile Divinities

Jenkkilästä kajahtaa myös veteraaniosaston death metalia, kun jo yli 30-vuotinen Incantation on jälleen julkaisukannassa kiinni. Jos tämän tahdissa ei saa niskalihaksia liikkeelle, niin ei sitten millään.

Ulver – Flowers of Evil

Vielä hintsusti elokuun puolella saadaan nautiskella Ulverista niin uuden levyn kuin kirjankin muodossa. Tämä avantgardistinen ambient tuo varmasti oman huuruisen tunnelmansa elokuun lopun hämärtyviin iltoihin. Samalla voi tutustua bändin historiaan “Wolves Evolve” -kirjan kautta.

Panzerfaust – The Suns of Perdition – Chapter II: Render Unto Eden

Sotaisiin tunnelmiin elokuun viimeisinä päivinä meidät puolestaan saattelee kanadalainen Panzerfaust viidennellä levyllään. Tämän tahdissa onkin hyvä marssia kohti syksyä.