Elokuussa pidettävän Helsinki Death Festin toteutusta jatketaan kotimaisella kattauksella: alun perin suunnitellut ulkomaiset esiintyjät koitetaan saada vuodelle 2021

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.5.2020
Pestigore

Jo viidettä kertaa Helsingissä järjestettävä Helsinki Death Fest on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa, että festivaalia ei ole tältä vuodelta peruttu kokonaan vaan että festivaalin toteuttamista jatketaan kotimaisen kattauksen turvin.

Helsinki Death Fest kertoo yrittävänsä parhaansa saada alun perin tälle vuodelle kaavaillut ulkomaiset yhtyeet esiintymään vuodelle 2021. Ulkomaisten yhtyeiden korvaajat elokuulle sekä ensi vuoden päivämäärät tullaan ilmoittamaan myöhemmin.

”Vallitseva tilanne ja hallituksen eiliset linjaukset pakottavat ratkaisuihin. Tilanne meidän kokoisten tapahtumien osalta on vähintäänkin hämmentävä, joten päädyimme seuraavanlaiseen ratkaisuun: Kaikki ulkomaiset artistit on peruttu/siirretty ensi vuoteen. Helsinki Death Fest 5 toteutusta jatketaan kotimaisin voimin. Pyrimme tuomaan kaikki tälle vuodelle sovitut ulkomaiset artistit ensi vuodelle. Tämä siis sen takia, että perumisen uhka on edelleen suuri ja näillä toimilla saamme kulut hallintaan ja turvattua festivaalin jatkon. Korvaajista ilmoitetaan myöhemmin, mutta sanotaan sen verran, että kerran Steelfestiäkään ei ole tänä vuonna, niin solidaarisuuden nimissä otetaan pari Black Metal bändiä mukaan. Poikkeustila, poikkeusratkaisut”, festivaali ilmoittaa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Helsinki Death Fest on määrä järjestää 21.–22. elokuuta Helsingin Tiivistämöllä. Hallituksen antamien linjausten mukaisesti suuret yleisötapahtumat on kielletty heinäkuun loppuun saakka, mutta tilannetta tarkastellaan ja loppukesän tapahtumia pohditaan viimeistään kesäkuun alussa.

Festivaalin kotimaiseen kattaukseen kuuluvat tällä hetkellä Krypts, Solothus, God Disease, Perinei, EradicationOfTheUnworthyInfant, Revulsion, Bonehunter, Pestigore, Brainspoon, Depravement ja Sadistik Forest.

Ulkomaisiksi esiintyjiksi tälle vuodelle oli alun perin ilmoitettu muun muassa Exhumed, Mortiferum, Gatecreeper ja Necrot.