Elokuussa saadaan soittimeen esimerkiksi uutta Oceanhoarsea, Thyrfingiä ja Prestigeä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.7.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Tänä vuonna elokuu näyttää olevan uudelleenjulkaisujen kulta-aikaa, mutta muutama bändi tuo kuultavaksi myös uutta musiikkia.

Circus of Rock – Come One, Come All

Elokuun alussa ilmestyy monessa sopassa mukana olleen rumpali Mirka Rantasen (King Company) kipparoiman Circus of Rock -projektin ensilevy. Albumilla on mukana huima joukko metallimaailman kovia nimiä, muun muassa Marco Hietala ja Elize Ryd. Rantasen taustat löytyvät vahvasti melodisesta hard rockista, eikä tälläkään levyllä siltä alueelta kauas livetä.

Between the Buried and Me – Colors II

Yhdysvaltalainen progemetallibändi Between the Buried and Me saa uutuutensa esille elokuun loppupuolelle. Bändi on haalinut tälle levylle joukon vierailevia rumpaleita, esimerkiksi Dream Theaterin Mike Portnoyn ja Animals As Leadersin Navene Koperweisin.

KK’s Priest – Sermons of the Sinner

Judas Priestistä tutuksi tulleet heput K.K. Downing johdolla ovat julkaisemassa kesän lopuksi oman bändinsä debyyttilevyä, jonka K.K. kertoo kirjoittaneensa koronan takia käytännössä katsoen yksin. Bändissä ovat kitaristilegendan ohella mukana Tim “Ripper” Owens, joka vokalisoi Judas Priestissä vuosituhannen vaihteessa, sekä 1970-luvun loppupuolella pari vuotta samaisessa yhtyeessä rumpalin pallia kuluttanut Les Binks. Ei siis mikään ihme, että tämä kuulostaa kaukaisesti tutulta.

Oceanhoarse – Dead Reckoning

Alkuvuodesta uutisoitiin helsinkiläisen Oceanhoarsen kiinnittämisestä saksalaisen Noble Demonin siipien suojaan. Elokuussa saadaan nauttia yhteistyön ensihedelmästä, joka on samalla bändin ensimmäinen studioalbumi. Aikaisemmin julkaisun on saanut esimerkiksi live-lätty, mikä onkin tämän kvartetin ominta aluetta.

Wolves in the Throne Room – Primordial Arcana

Luonnosta voimaansa ammentava jenkkiläinen black metal -yhtye Wolves in the Throne Room solmi vuosi sitten sopimuksen Relapse Recordsin kanssa, ja nyt saamme kuultavaksi bändin seitsemännen studioalbumin. Mielenkiintoista kuulla, millaista auditiivista maalailua tällä kertaa on tarjolla.

Prestige – Reveal the Ravage

No nyt! Ihan vasta hetki sitten – tarkemmin ottaen 29 vuotta aiemmin – Prestige julkaisi edellisen levynsä. Itselleni tämän yhtyeen aktivoituminen Speed Metal Partyn myötä oli jo iso juttu ja hymy oli leveä kuin lapsella karkkipäivänä. Kun vähän aikaa sitten bändi toi julki uuden biisinsä, alkoi kärsimätön odotus. Ja nyt sitä saa: Prestigen levyä vuosimallia 2021. Tulkaapa tsekkaamaan bändin keikkakunto elokuussa Speed Metal Partyyn Tampereen Klubille.

Leprous – Aphelion

Norjalainen proge-pumppu Leprous on hivuttanut itseään vähitellen entistä suositumpien bändien kastiin. Erityisesti bändi on tunnettu energisistä live-esiintymisistään, mutta tällä kertaa luvassa on uutta studiomusiikkia.

tAKiDA – Falling from Fame

Ruotsalainen rokkibändi tAKiDA on saanut kovasti suosiota myös meillä Suomessa useilla keikoillaan. Nyt yhtyeen ystäville tarjoillaan kahdeksatta täyspitkää, joka varmasti pääsee monien soittimeen kuunteluun. 

Thyrfing – Vanagandr

Elokuun viime päivinä saadaan myös lisää ruotsalaista jytkettä kuultavaksi. Thyrfingin edellinen levy “De Ödeslösa” ilmestyi vuonna 2013, joten pitkään on saatu tätä uutuutta odottaa. Tämä viikinkimetallin sanansaattaja on mielestäni aina osannut ottaa kuuntelijan hyvin pihteihinsä, joten mitään vähempää en odota bändin uutuudeltakaan.

Luetuimmat

Uusimmat