Elonkerjuulta uusi albumi syyskuussa

Elonkerjuu Hehkuva Rauta 2014Suomirock-yhtyeiden kärkikaartiin lukeutuva on viimeistellyt seuraavaa albumiaan koko kevään ja julkaisee ”Hehkuva rauta”-nimisen albumin 12. syyskuuta. Albumilta julkaistiin ensimmäinen single, ”Tanssi pois paha”, heinäkuussa. Albumin kappaleiden sävellyksistä vastaa ensimmäistä kertaa Lenni Paarman, Simo Rallin ja Juha Lagströmin lisäksi myös Johanna Koivu. Sanoituksista vastaavat Lagström ja Ralli. Albumin on tuottanut Mara Salminen, joka vastaa myös edellisen Ilon pirstaleet-albumin tuotannosta. Hehkuva rauta on luonnollista jatketta kaikelle vanhalle ja ennakkoluuloton askel kohti uutta.

Elonkerjuu on  tiivis viiden hengen ryhmä täynnä huumoria, toistensa kunnioitusta ja kauhiaa paloa tehdä työtä yhdessä mahdollisimman hyvin, kaiken likoon laittaen. Voimme olla ylpeitä Hehkuva rauta -levystä, johon jokainen on laittanut oman panoksensa syrämmen ja sielunsa pohjukoista ittiään sen enimpiä säästämättä. Päätettiin kokeilla jotain uutta, unohtamatta kuitenkaan Elonkerjuu vahvaa, omaa soundia. Levyn sovitukset tehtiin pääasiassa Vaasan Ghetto Studiolla, joka jo luonnostaan toi uutta hehkua ja sykettä yhtyeen soundiin ja työskentelytapoihin. Lopulliset äänitykset tehtiin Petrax studiolla Hollolassa, jossa bändi sai keskittyä kaikessa rauhassa levyntekoon Päijät-Hämeen kauniin maaseudun kiireettömässä syleilyssä”, kertoo yhtyeen rumpali Lenni Paarma.

Teksteistä laulaja Lagström kävi keskusteluja taiteilija Jarkko Martikaisen kanssa: ”Matkan varrella keskustelin ja pyysin kommentteja bändiläisten ja tuottajien lisäksi omien tekstieni suhteen myös Martikaisen Jarkolta, jonka tekstinkirjoitustaitoa ja tarinankerrontatapaansa olen arvostanut jo hänen YUP-ajoistaan lähtien. Jarkon kiinnostus teksteihin vaikuttaa loputtomalta ja tämän lisäksi hänen suora tapansa ilmaista mielipiteensä ja ehdotuksensa, aina kuitenkin kunnioittaen tekijän omaa näkemystä on kaikessa humaaniudessaan poikkeuksellisen hieno.  Mies joka jaksaa kannustaa ja jolta eivät tarinat lopu.

Vaikka Hehkuvan raudan taonnassa oli tuskaisiakin hetkiä, jolloin kieriskelin sängyssä miettien tuleeko tämä levy koskaan valmiiksi, niin viimeisen vuoden aikana olen pääasiassa nauranut ja nauttinut siitä, että minulla on etuoikeus saada tehdä musiikkia neljän kaltaiseni ihmisen kanssa, joille musiikki ei ole ainoastaan väline saavuttaa palvikinkkua ruisleivän päälle, vaan jonkun sisäinen tarpeen ja palon aikaansaama asia, jolla on suurempi merkitys ja arvo. Lisäksi minulla on ollut ilo olla mukana yhdessä tärkeimmistä, opettavimmista, hienoimmista ja onnistuneimmista työprosesseissa mitä kohdalleni on osunut, sillä sellainen Hehkuvan raudan teko on ollut”, Lagström summaa.

Elonkerjuun toinen albumi ”Hehkuva rauta” julkaistaan 12. syyskuuta, jonka jälkeen yhtye lähtee mittavalle kotimaan kiertueelle.

 

Elonkerjuu voitti vuonna 2013 yleisöäänestyksessä Vuoden yhtyeen Emma-patsaan. Yhtye oli ehdolla Vuoden yhtyeeksi myös Emma-raadin valitsemassa kategoriassa. Elonkerjuu voitti edellisen solistinsa kanssa yleisöäänestyksen vuosina 2006-2010. Syksyllä 2012 julkaistu albumi ”Ilon pirstaleet” meni suoraan listaykköseksi sekä myi kultaa vain parissa päivässä.

 

Hehkuva syksy 2014-kiertue:

12.09. Yksityistilaisuus

13.09. Kyläkauppa Veljekset Keskinen, Tuuri

14.09. Kauppakeskus Kaari, Helsinki

26.09. Yo-talo, Tampere
27.09. Bar Oscar, Lapua
03.10. Tulisuudelma, Vantaa
10.10. Iskelmäristeily, m/s Silja Europa, Helsinki
11.10. Pressa, Helsinki
24.10. Tähti, Kuopio
25.10. Tiikeri, Kauhava

31.10. Kuortaneen NS, Kuortane
01.11. Hotelli Lännentie, Uusikaupunki
08.11. Toranda Areena, Tornio
14.11. Virgin Oil, Helsinki
15.11. Sappee, Pälkäne
22.11. Hullu Poro Areena, Levi
26.11. Iskelmäristeily, m/s Silja Europa, Helsinki
28.11. Kivitippu, Lappajärvi
06.12. Venus Nightlife, Turku
12.12. Amarillo, Joensuu

13.12. Viihdekeskus Merisärkkä, Kalajoki
19.12. Rytmikorjaamo, Seinäjoki

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: