Elvenscroll osoittaa olevansa lupaava lisäys kotimaiselle folk metal -kentälle debyyttijulkaisullaan ”Never to be Mourned”

Keravalta ponnistava tekee suuren vaikutuksen ensimmäisellä julkaisullaan “Never to be Mourned”, joka tarjoaa kuuden kappaleen ja reilun puolen tunnin verran melodioilla ja syntikoilla kuorrutettua folk metal -tykitystä. Elvenscroll ei lähesty musiikkiaan simanhuuruisen humppailun tai perinnesoitinten liikakäytön kautta, vaan yhtyeen monenlaisia tunnelmia uhkuva folk metal on raskasta ja metallipitoista, vaikka samanaikaisesti äänimaailmasta löytyy myös miellyttävän paljon erilaisia kerroksia.

Debyyttijulkaisua on keitelty kasaan ajan kanssa, sillä Elvenscroll pistettiin pystyyn jo yli vuosikymmen takaperin. Vaikka matkalle on mahtunut jäsenmuutoksia sekä hiljaiseloa, ei tämä lopputulokseen heijastele ainakaan negatiivisella tavalla. “Never to be Mourned” kun kuulostaa ensijulkaisuksi yllättävän selkeän vision omaavalta kiekolta, jonka eri osa-alueet solahtavat hienosti samaan pakettiin: mieleenjäävät melodiat, komeat kuoro-osuudet, paikoin mahtipontisiksi kasvavat tunnelmat sekä välillä korville pomppaavat, jopa Amorphiksen alkuajat mieleentuovat syntikkakuviot muodostavat makeasti yhteen pelaavan kokonaisuuden. Sekaan ei ole eksynyt ainuttakaan varsinaisen huonoa biisiä, vaikka esimerkiksi vedot ”Wayfarer’s Mourning” sekä ”Return to Valhalla” kipuavat selkästi kiekon parhaimpien kappaleiden joukkoon.

“Never to be Mourned” on hieno kiekko, josta ei suurempia valittamisen aiheita löydy. Elvenscroll vaikuttaa tietävän, millä painotuksilla se musiikkiaan haluaa tehdä, jonka ansiosta yhtyeen ulosanti kuulostaa mietityltä ja viihdyttävältä. Vielä kun tulevaisuudessa musiikin vahvuuksia sekä sävellyksiä hiotaan ja teroitetaan nykyistäkin parempaan terään, on tältä porukalta lupa odottaa vahvaa panostusta kotimaiselle folk metal -kentälle. Vaan tällaisenaankin “Never to be Mourned” on komea näyttö Elvenscrollin kyvyistä, jonka myötä yhtyeen edesottamuksiin tulee varmasti perehdyttyä myös jatkossa.

8+/10

Kappalelista:
1. Relics
2. Return to Valhalla
3. Statue of Goddess
4. Wayfarer’s Mourning
5. Kaiku Tulevan Sodan
6. Wild Hunt

Kommentoi julkaisua