Embreach

Kotimainen progressiivista melodista death metallia soittava Embreach julkaisee odotetun debyyttialbuminsa nimeltä ”Hues Of Red” elokuun 17. päivä. Kaaoszine tavoitti sähköpostitse yhtyeen kitaristin Jari Aarnialan, joka kertoi meille hieman tarinaa albumin takaa sekä paljasti hieman yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas Embreachin kesä on tähän mennessä sujunut?

Jari: Kuin tulisilla hiilillä! Levy saatiin valmiiksi jo vapun tienoilla, joten ollaan istuskeltu valmiit biisit takataskussamme jo kolmisen kuukautta. Kansitaiteen ja muun julkaisuun liittyvän valmisteluun menee aina oma aikansa, mutta lopputulos on kyllä ollut odottelun arvoinen!

Kesän aikana Suomessa järjestetään lukuisia eri festivaaleja. Mitkä ovat teidän omia suosikkejanne?

Jari: Nuorempana tuli riekuttua Provinssissa ja Ruisrockissa. Tänä kesänä bändin kesken kertyy plakkariin monipuolista festarikattausta aina Tuskasta Flow:n kautta Pori Jazzeihin. Itse olen aina halunnut käydä Ilosaaressa, mutta Laulurinne jäi tänäkin vuonna valitettavasti näkemättä.

Tuliko kesän aikana katseltua paljonkin keikkoja? Mikä oli oman kesänne kohokohta keikkojen suhteen?

Jari: Itsellä kesän kohokohtia ovat olleet For The Imperiumin tautisen kova veto Tuskassa ja Bruce Springsteenin suvereeni 4 tunnin rock-show stadikalla. Mainittava on myös Nerve Endin ensimmäinen veto Helsingissä. Ei taida Semifinal riittää jäbille seuraavalla kerralla!

Teiltä ilmestyy debyyttialbumi nimeltä ”Hues Of Red” elokuun 17. Päivä. Voisitteko te näin aluksi hieman kertoa meille itse albumin teosta sekä sen nauhoituksista? Millainen on teille se tyypillinen kappaleentekoprosessi?

Jari: Biisien ideat lähtevät yleensä omasta tai toisen kitaristimme Tonin kynästä. Raa’at ideat kertyy itsellä kännykän ääninauhuriin ja vähän valmiimpia demoja tulee jaettua muille sähköpostilla. Viimeisen silauksensa biisit saavat koko bändin käsittelyssä treeniksellä. Sovituksista vastaa hyvin pitkälle koko bändi yhdessä ja myös sävellyspuoleen on kaikilla ollut sanottavansa tällä levyllä. Iso osa levyn ideoista on myös syntynyt mökkireissuilla koko bändin voimin: kun eristäytyy ulkomaailmasta muutamaksi päiväksi, ottavat biisit yleensä aimo harppauksia eteenpäin.

Tälle levylle purkitimme rummut, laulut ja akustiset kitarat Sound Supremella Hämeenlinnassa luottomiehemme Janne Saksan avustuksella. Sähkökitarat ja bassot nauhoitimme itse kotistudiossani. Paketin miksasi ja masteroi Anssi Kippo Astia-studiolla.

Mistä nimi ”Hues Of Red” albumille?

Jari: Biisien ja varsinkin levyn nimeäminen on yleensä yllättävän vaikeaa. Levylle haluaisi nimen, joka kuulostaa hyvältä, ei tule heti Google-haulla vastaan ja herättää musiikin kanssa yhteensopivia mielikuvia. ”Hues Of Red” oli tällainen nimi ja se oli helppo valita.

Mistä albumin kappaleet oikein kertovat? Mistä yleensä ammennatte ideoita kappaleiden sanoituksiin?

Jari: Levyn sanoitukset käsittelevät pääosin hyvin perinteisiä metalliaiheita, kuten suru, epätoivo ja ihmisten pahuus. Tällä levyllä sanoituksista vastasivat pääosin Sami ja Toni, jotka pallottelivat ideoita keskenään, mutta sanoitusten fiilistelyyn osallistui kyllä koko bändi. Itse pidän sanoituksista, jotka herättävät luettuina heti mielikuvia, mutta joiden tarkoituksen avaamiseen voi joutua selaamaan kansivihon useammankin kerran läpi. Sen verran voi paljastaa, että kappaleiden sanoitukset liittyvät toisiinsa ja muodostavat kokonaisuuden.

Jos vertaat ”Hues Of Red” albumin materiaalia teidän aikaisempiin tuotoksiinne, niin miten se eroaa niistä musiikillisesti? Vai eroaako se ollenkaan?

Jari: Löysimme mielestäni edellisen ”Deafening Silence” EP:mme myötä oman linjamme ja uskoisin, että myös uutukaisen tunnistaa Embreachiksi. Toki eteenpäin on menty mukavasti! Uudella levyllä on raskaampia juttuja kuin koskaan aiemmin, mutta toisaalta myös isompaa ja tunnelmallisempaa soundia kuin ennen. Täyspitkän tekeminen antaa mahdollisuuksia, joita muutaman biisin EP:tä tehtäessä ei oikein ole.

Yhtyeen musiikkia on kuvailtu melodiseksi progressiiviseksi death metalliksi. Miten itse kuvailisit yhtyeen musiikkia sellaiselle, joka ei teistä vielä sattumoisin ole koskaan kuullut?

Jari: Musiikkimme on melodista metallia, siinä on progressiivista otetta ja biiseissä on myös örinälaulua, joten sinänsä tuo luonnehdinta on suuntaa-antava, vaikka genremäärityksissä voikin mennä helposti metsään. Tulevalle Embreach-fanille sanoisin, että musiikkimme tarjoaa hyvän kattauksen tummia harmonioita, päänheilutusriffejä ja fiilistelyä.

Mitkä yhtyeet ovat mielestäsi vaikuttaneet eniten siihen, että millaista musiikkia tänä päivänä soitatte?

Jari: Kaikkien bändin jäsenten levyhyllystä löytyy varmasti niin Dream Theaterin, Katatonian, In Flamesin, Pain of Salvationin kuin Queeninkin levyjä. Noiden bändien vaikutus kuuluu taatusti myös soitossamme, vaikka nykypäivänä kuuntelemmekin keskenämme hyvinkin erilaista musiikkia. Vahvin yhteys välillämme onkin nykyään ehdottomasti oman musiikin ja siitä saatavien fiilisten kautta.

Embreach on uransa aikana soittanut keikkoja jo mm. Slayerin sekä Five Finger Death Punchin kanssa. Millaisia suunnitelmia teillä on debyyttialbumin julkaisun jälkeen? Onko tarkoituksena päästä myös Suomen rajojen ulkopuolelle soittelemaan?

Jari: Pitkän keikkatauon jälkeen sormet syyhyävät päästä lavoille! Keikkailu on mielestäni tässä hommassa kyllä parasta, hyvän keikan jälkeen tulevaa fiilistä kun ei voita oikein mikään. Uuden levyn myötä takataskussa on myös entistä enemmän kovia livebiisejä, joiden treenaamiseen on käytetty kauniita suvi-iltoja pienessä tunkkaisessa treenikopissa nyhjäämällä.

Ulkomaille olisi ehdottomasti kiva päästä soittamaan, mutta myös jonkinlainen Suomen kiertue olisi haaveissa. Aloitetaan julkkarikeikalla Bar Bäkkärillä la 25.8. ja katsotaan, mitä syksy tuo tullessaan!

Jos kaikki Big Fourin yhtyeet (Metallica, Slayer, Anthrax sekä Megadeth) pyytäisivät teitä yhtä aikaa kiertueelle tulevan albumin tiimoilta mutta saisitte valita vain yhden näistä neljästä niin minkä te valitsisitte ja miksi?

Jari: Näistä bändeistä on itselle ollut merkityksellisin Metallica, joten ehkä voisimme poikien mieliksi lähteä rundaamaan!

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Jari: Kiitos! Uusi levymme ”Hues Of Red” löytyy tosiaan kaupoista 17.8. alkaen. Nähdään keikoilla! Bändin kuulumisista pysyy parhaiten perillä Facebook-sivumme kautta!

Kommentoi julkaisua