Embryonic Devourment – Reptilian Agenda

Amerikasta, tuosta death metallin luvatusta maasta, juontaa juurensa yhtye nimeltä , joka julkaisi järjestyksessä kolmannen täyspitkänsä ”Reptilian Agenda” Deepsend Recordsin kautta helmikuun 18. päivä.

Kirjoittamattomana sääntönä genressään, jossa yksi- tai kaksisanaiset nimet omaavat yhtyeet pitävät paalupaikkoja, on ED myös samoilla jäljillä niin yhtyeen, kuin albuminkin otsikon suhteen. Ja kantta koristava, viittaa harteillaan, ristiä ja jonkinlaista loitsukirjaa kädessään pitelevä, ihmisruumiista kasattua roviota tuijotteleva liskohumanoidi lisäsi entistään kiinnostustani levyllä piilevää musikaalista antia kohtaan.

Entä sitten itse musiikki? Alusta asti alkava tykitys osoittaa genreksi varsin pian teknisen death metallin ja yhtyeen soittotaito on todella vailla vertaansa. Biisit ovat brutaaleja ja samalla sopivan teknisiä pitäen kiinnostuksen yllä läpi koko albumin. Alun ensimmäiseksi vertailukohdaksi voisikin maini saksalaisen Necrophagist-yhtyeen. Jo ensimmäinen kappale ”Challenging All Forms of Hope” osoittaa yhtyeen potentiaalin ja avaa siinä määrin turpaanvetovaihteen ettei paljoa kysyttävää jääne.

Nopeille riffeille luovat kontrastia kuitenkin myös aika ajoin päätänsä nostavat hitaammat kokonaisuudet, joissa on enemmän tarttumapintaa, ja joita monesti seuraa melodisemmat lead-osat ja soolot. Biisirakenteista tulee näin dynaamisempia ja mielenkiintoisempia, eikä yhtye sorru death metallille tyypilliseen puuduttavuuteen, joka tuntuu olevan liian monen genren artistin ongelma tänä päivänä. Kaikki intrumentit on myös tuotu hyvin yksitellen esille, basson välillä aloittaessa riffejä siinä missä kitaroidenkin ja luoden kontrastia mm. soittaen matalammissa kitarariffeissä oktaavia korkeammalta, ja taas lead-riffeissä päin vastoin. Vaikka kappaleet ovat maksimissaan viisiminuuttisia, tuntuvat ne monesti paljon pidemmiltä, sillä niissä ehtii tapahtua niin paljon.

Toinen esiin nostettava kappale on viides ja osuvasti nimetty ”Suffer the Seas of Gore”. Kappale esittelee osuvasti niin yhtyeen kaahaus, kuin ykkösvaihdettakin. Hitaammatkin riffit ovat nerokkaasti sopivan koukkuisia ja vaikutteeksi nousevat aiemmin mainitun lisäksi niin maanmiehensä Morbid Angel, kuin egyptin mytologiaa ihannoiva Nile.

Embryonic Devourment on yhtye joka kuulostaa monelta eri yhtyeeltä, kuulostamatta kuitenkaan niiden kopioilta. Yhtye oli allekirjoittaneelle entuudestaan varsin tuntematon, mutta olen sangen positiivisesti yllättynyt ja on mukavaa huomata, että myös muut muusikot ovat ottaneet vaikutteita ns. moderneilta bändeiltä, unohtamatta kuitenkaan pohjalla vallitsevaa brutaaliuden siementä. Suosittelen levyn kuuntelemista kokonaisuutena, ajan kanssa ja ajatuksella. Viiteen minuuttiin mahtuu harvinaisen monta nuottia, kun tempo on yli 220 bpm.

9/10

Kappalelista:
01. Challenging All Forms of Hope
02. Masonic Angeldust
03. Reptiliphiliac
04. Experimental Deformation
05. Suffer the Seas of Gore
06. Sealed with Resin
07. Whilst the Rich Dine
08. Bloodgift

https://www.facebook.com/EMBRYONICDEVOURMENT

Kirjoittanut: Tuukka Franck

Kommentoi julkaisua