Emissary palauttaa järjestyksen maanpäälliseen äänimaailmaan esikois-EP:llään

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.5.2022

Emissary sai alkunsa Helsingissä loppuvuodesta 2019, hetkeä ennen Cirith Ungolin konserttia. Dimin (Ranger) ja Iiron vuosia kytenyt idea bändistä sai tarvitsemansa palon, kun ennen keikkaa jutustellessa huomattiin, että myös vanhan tuttavuuden Joelin (ex-Chevalier) aatteet ja ideat musiikista kohtasivat täydellisesti keskenään. Jo ensimmäisen jamisession aikana kaikki palaset loksahtivat paikoilleen ja trio alkoi välittömästi keskittyä omien kappaleiden tekemiseen.

Yhteinen visio kiteytyi viikko viikolta scifin ja fantasian ruokkiessa ideoita materiaalille. Heti alusta alkaen oli selvää, että musiikin keskiössä ovat vanhan liiton power metalin armoton voima sekä progressiivisen rockin haastavat rakenteet. Lopputulos on nyt kuunneltavissa tuottaja ja äänittäjä Anselmi Ahopalon kanssa yhteistyössä tehdyltä EP:ltä.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”Planetaarinen verkko kuhisee epävakaita ja heikkoja äänitapahtumia, mikä on jättänyt aukon maanpäälliseen äänimaailmaan. Planeetanpuoleinen hätäsignaali kuuluu pohjoiselta pallonpuoliskolta. Kolme jäljittäjää ovat yhdistäneet voimansa tehtävänään sulkea avautuma lopullisesti. Heidät tunnetaan nimellä Emissary.

Käyttämällä täsmällistä uusinta teknologiaa sekä pettämättömiä menneiden aikojen ääni-instrumentteja, on kolmikko kehittänyt aurinkoakin raskaampia taajuuksia, jotka tulisivat sinetöimään murtuman ja tekemään heistä sinetin vartijoita. Varaudu vastaanottamaan auditiivinen jännitepiikki maata särkevää heavy metalia. JÄRJESTYS TULEE PALAUTUMAAN!”

Biisilista:

  1. Galactic Overture
  2. Rising Order
  3. Tales from the Third Age
  4. Shattered Illusion
  5. Corrupt Champion
  6. The Attunement