”Emme todellakaan ole aina elokuvan hyviksiä” – Kaaoszinen haastattelussa Mötley Crüe -laulaja Vince Neil

Kirjoittanut Tom Frankton - 9.3.2019

Legendaarinen ja 80-luvun pahamaineisin rock-bändi Mötley Crüe ilmoitti alkuvuodesta 2014 lopettavansa yhdessä kiertämisen. Pitkän, Suomeenkin yltäneen viimeisen kiertueensa jälkeen bändi soitti viimeisen yhteisen keikkansa 31. päivä joulukuuta vuonna 2015, minkä jälkeen bändi on visusti pitäytynyt päätöksessään olla kiertämättä. Bändin uran synnystä ja 80-luvun huippuhetkistä kertovaan ”The Dirt” -kirjaan pohjautuva elokuva on nyt vuosien huhuilun jälkeen saamassa ensi-iltansa 22. päivä maaliskuuta Netflix-streamauspalvelun kautta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen laulaja Vince Neilin jututtaakseen häntä elokuvasta ja bändin tilanteesta.

Syy sille, miksi nyt juttelemme, on se, että ”The Dirt” -elokuva julkaistaan piakkoin. Millainen fiilis sinulla on nyt?

Vince Neil: En malta odottaa! Toivon, että se olisi minulla itselläni jo katsottavissa. Näin elokuvasta yhden näytöksen, ja elokuva on aivan mahtava.

Miltä tuntuu, kun elokuva viimein julkaistaan monen vuoden odottelun jälkeen?

Vince Neil: Mahtavalta. Elokuvan olisi pitänyt tulla ulos jo aikoja sitten mutta joskus niitä parempia asioita täytyy hieman odottaa.

Elokuva pohjautuu samannimiseen kirjaan. Kuinka tärkeää bändille oli, että kirjan sisältö siirtyy valkokankaalle mahdollisimman autenttisena?

Vince Neil: Se oli kuin mikä tahansa kirjaan pohjautuva elokuva. Kymmenen vuoden elämänvaiheesta on hankala saada tehtyä kahden tunnin elokuva, joten on valittava ne oikeat asiat. Kaikilla jäsenillä oli omat hyvät ja huonot hetkensä, ja emme todellakaan ole aina elokuvan hyviksiä.

Kuinka paljon bändi oli mukana tuotannossa? Olitteko esimerkiksi kuvauksissa mukana?

Vince Neil: Olin itse kiertueella, joten en ehtinyt New Orleansiin seuraamaan kuvauksia. Puhuin kuitenkin usein minua elokuvassa esittävän Daniel Webberin kanssa. Hän on tainnut katsoa jokaisen lyhyenkin pätkän, jossa minä esiinnyn, sillä hän esittää minua täydellisesti.

Miltä sitten tuntui nähdä jonkun esittävän sinua elokuvassa?

Vince Neil: Olin siitä itse mieluisasti yllättynyt, sillä en ollut aluksi varma, minkä laatuinen elokuva on kyseessä. Elokuvasta voi helposti tehdä todella huonon, mutta kymmenen minuutin katselun jälkeen ehdin unohtaa sen kertovan meistä ja nautin elokuvasta kovasti, sillä elokuva on todella hyvä.

On varmasti hyvin jännittävää nähdä jonkun muun esittävän itseä, sillä olet itse siinä tilanteessa suurin kriitikko.

Vince Neil: Tilanne jännitti itse asiassa enemmän minua esittänyttä henkilöä kuin minua! Hän halusi varmistaa tekevänsä hyvää työtä, ja mielestäni jokainen bändin jäsentä esittänyt hoiti hommansa täydellisesti. Jokaisen persoona on elokuvassa täydellisesti esillä, ja sitä oli aika mahtava katsella.

Kyselikö Daniel sinulta paljonkin vinkkejä siitä, miten käyttäytyä eri tilanteissa?

Vince Neil: Ei hirvittävän paljon mutta kohtalaisen paljon kuitenkin. En muista, mitä kaikkea hän tarkalleen minulta kyseli, mutta ainakin hän kyseli, miten toimisin niissä ja näissä tilanteissa. Se varmaan auttoi häntä jonkin verran, mutta kaiken kaikkiaan hänen täytyi tehdä kuvauksissa kaikki ilman minua, ja pisteet hänelle hänen suorituksestaan. Hän käytti siihen paljon aikaa, ja hän teki erittäin hyvää työtä.

Elitte tuohon aikaan juuri sitä rock and roll -elämää, jota elokuvassakin päästään seuraamaan. Maailma on nykyään hyvin erilainen – onko mielestäsi mahdollista, että jokin uusi bändi pääsisi nykypäivänä elämään tuota samaista elämää?

Vince Neil: On hyvä muistaa, että elimme tuolloin 80-lukua, joten tässä on kuitenkin melkein neljäkymmentä vuotta välissä. Uskon kuitenkin, että nuoremman bändin saadessa rahaa ensimmäistä kertaa käsiinsä saattaa tilanne hyvinkin mennä hieman villiksi. Moni bändi varmaan toimii samoin päästessään kunnolla suosioon, tai olen ainakin kuullut siitä tarinoita. Jostain syystä juuri Mötley Crüe oli tuohon aikaan väen katseen kohteena.

Koetko, että rock on edelleen yhtä vaarallista kuin tuolloin 80-luvulla?

Vince Neil: En edes tiedä, mitä rock enää on, etsin sitä edelleen! En ole hetkeen ainakaan kuullut mitään sellaista, mikä mielestäni erottuisi joukosta. Olen niitä tyyppejä, jotka kuuntelevat autossa aina klassista heviä – sitä Aerosmithin ja Van Halenin kaltaista kamaa, jonka parissa kasvoin.

Soititte viimeisen keikkanne Mötleyn kanssa uutenavuotena 2015, ja tämä elokuva tuo teidät nyt takaisin parrasvaloihin. Miltä tuntui tavata tyypit uudestaan ja äänittää uutta musiikkia elokuvaa varten?

Vince Neil: Äänitimme jo neljä uutta kappaletta tätä varten, minkä ohessa teemme elokuvan tiimoilta haastatteluja. On toki mahtavaa olla taas esillä, vaikka olenkin ollut tässä välissä kiertueella, ja minulla on noin 60-70 keikkaa vedettävänä vielä tämän vuoden puolella. Minusta on lähinnä mahtavaa olla näiden tyyppien kanssa taas, sillä en ole nähnyt heitä hetkeen aikaan.

Tunsitteko sen saman vanhan luovuudenkipinän tehdessänne näitä uusia kappaleita?

Vince Neil: Toki, oli aivan mahtavaa nähdä heitä uudestaan. Välillämme on tietynlainen veljeys, joka on vanhempien ja sisarusten ohella vahvin yhteys elämissämme, joten tulemme aina olemaan toisiimme yhteydessä tietyllä tavalla.

Mahtoi olla hauskaa coveroida Madonnan ”Like A Virgin” -kappaletta elokuvaa varten. Kenen idea se oli?

Vince Neil: En ole täysin varma. Idea vain esitettiin minulle jossain vaiheessa, ja vaikka olinkin aluksi hyvin epävarma lopputuloksesta, tuli siitä yllättävän hauska.

Miten näet tulevaisuutenne nyt elokuvan julkaisun jälkeen? Uskotko, että julkaisette lisää musiikkia tai vedätte jossakin vaiheessa keikkaa, vai onko tämä ikään kuin tässä?

Vince Neil: Vain koska olemme lopettaneet kiertämisen, ei se tarkoita sitä, että olisimme hajonneet. Olemme edelleen yhdessä bändinä ja aiomme julkaista yhdessä musiikkia ja myydä paitoja – aiomme Mötley Crüena tehdä vielä vaikka mitä, mutta emme tule enää kiertämään yhdessä.

Koetko edelleen näin muutaman vuoden jälkeen, että keikkailemisen lopettaminen oli oikea päätös esimerkiksi näin elokuvan julkaisun alla?

Vince Neil: Elokuva on vain yksi uusi Mötley Crüe -asia, eikä se sinänsä edes liity mitenkään keikkailuun – se on vain elokuva. Saatamme ehkä julkaista jotain neljän-viiden vuoden kuluttua, kuka tietää. Täytyy vain odottaa ja katsoa, mitä tapahtuu. Olen itse kiireinen kiertämisen kanssa, ja muillakin on omia projektejaan, joten aikataulujenkin on mentävä yhteen. Mistä sitä tietäisi vaikka Mötley Crue päätyisi myös peliksi.

Suuret kiitokset ajastasi ja onnea elokuvan ensi-iltaa ja tulevaisuuteen ylipäänsä! Onko jotakin, mitä haluaisit sanoa faneillenne, jotka aikovat katsoa elokuvan Netflixistä, kun se  julkaistaan maaliskuun 22. päivä?

Vince Neil: Toivottavasti nautitte elokuvasta, se on täynnä seksiä, huumeita ja rock and rollia!

”The Dirt” julkaistaan Netflix-palvelun kautta 22. maaliskuuta. Elokuvan pääosissa nähdään muun muassa rap-artisti Machine Gun Kelly sekä Game of Thrones -sarjasta tuttu Iwan Rheon. Voit katsoa elokuvan trailerin tästä:

https://www.facebook.com/MotleyCrue/

Voit kuunnella haastattelun englanniksi kokonaisuudessaan YouTubesta tästä:

Haastattelu: Arto Mäenpää
Teksti: Thomas Frankton

Luetuimmat

Uusimmat