Emmure

Yhdysvaltalainen deathcore-yhtye Emmure julkaisi viidennen ”Slave To The Game” -nimisen albuminsa huhtikuun 10. päivä Victory Recordsin kautta. Kaaoszine sai pitkän tavoittelun jälkeen sähköpostitse kiinni yhtyeen kiireisen vokalistin Frankie Palmerin, joka jakoi meille hieman mietteitään yhtyeen uuteen albumiin liittyen sekä kertoi meille omia muistojaan yhtyeen viimevuotisesta Suomen vierailusta. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Terve. Kuinkas vuosi 2012 on lähtenyt Emmuren leirissä käyntiin?

Frankie: Hyvin tähän asti. Olemme olleet todella onnekkaita tähän mennessä, koska meillä on näin lojaali fanikanta, ja odotamme innolla loppuvuotta 2012 ja sitä, mitä se tuo meille tullessaan. Albumin vastaanotto on ollut tähän asti hyvä ja olemme olleet siihen todella tyytyväisiä.

Soititte keikan viime vuonna Suomessa yhdessä Winds Of Plaguen, Iwrestledabearoncen sekä War From A Harlots Mouthin kanssa. Jäikö itsellesi mitään muistoja keikkaan tai Suomeen liittyen?

Frankie: Itse asiassa minulla on paljonkin muistoja Suomesta! Tuo oli meidän ensimmäinen kertamme siellä, ja meillä oli hauskaa kierrellessämme pitkin kaupunkia. Suomi oli juuri voittanut Ruotsin jääkiekossa, ja koko kaupunki tuntui olevan sekaisin voitosta! Keikka oli kokonaisuudessaan hyvä ja odotamme, että pääsemme takaisin Suomeen soittamaan.

Teidän uusi albuminne kantaa nimeä ”Slave To The Game”, ja se julkaistiin huhtikuun 14. päivä Victory Recordsin kautta. Voisitko aluksi hieman kertoa meille itse albumin teosta sekä sen nauhoituksista?

Frankie: Albumin kirjoittaminen ja nauhoittaminen oli tällä kertaa itse asiassa suhteellisen helppoa. Kitaristit Jesse ja Mike kirjoittivat suurimman osan kappaleista, ja minun roolini oli lyriikoiden kirjoittaminen kappaleisiin sekä kappaleiden muuttaminen lyriikoille paremmin sopiviksi. Olen ennen ottanut suuremman vastuun kappaleiden kirjoittamisesta, mutta tällä kertaa me toimimme enemmän yhdessä kuin ennen. Se, että kaikki jäsenet osallistuivat levyn tekemiseen, teki ehkä kokonaisuudesta hieman dynaamisemman ja paremman kuin meidän aikaisemmat nauhoituksemme.

Jos vertaat tätä albumia musiikillisesti teidän edelliseen “Speaker Of The Dead” -albumiin, niin mitkä itse näet albumeiden suurimpana erona?

Frankie: Mielestäni albumilla on vähän enemmän eri kerroksia ja se on monipuolisempi kuin meidän aikaisemmat albumimme. Yritimme levyä tehdessämme myös kiinnittää huomiota enemmän albumin tuotantoon, ja mielestäni myös siinä suhteessa olemme ottaneet askeleen eteenpäin.

Levyn tuotti Joey Sturgis. Millaista oli työskennellä jälleen hänen kanssaan? Toiko hän yhtään omia ideoitaan kappaleisiin vai toimiko hän vain albumin tuottajana?

Frankie: Joey todellakin toi omia juttujaan myös levylle. Hän sai meidät jälleen kokeilemaan asioita, joita emme olisi muuten kokeilleet, ja sai meistä irti paljon enemmän kuin osasimme edes kuvitella. Hän on loistava tuottaja, ja meille oli ilo ja kunnia työskennellä hänen kanssaan uudestaan. Arvostamme häntä todella paljon!

Mistä albumin kappaleet kertovat? Mistä yleensä ammennat ideoita albumin kappaleisiin?

Frankie: Kaikki albumin lyriikat perustuvat asioihin ja kokemuksiin, joita minulla on elämäni aikana ollut.  Olen aina yrittänyt yhdistää myös pelejä sekä sarjakuvia mukaan lyriikoihin, jotta niistä tulisi kokonaisuudessaan mielenkiintoisempia.

Jos olisit arvostelija ja joutuisit suosittelemaan yhtä kappaletta uudelta albumilta lukijoillemme, niin mitä kappaletta suosittelisit ja miksi?

Frankie:  Suosittelisin varmasti albumin kymmenettä kappaletta, jonka nimi on ”MDMA”. Se on oma suosikkini albumilta ja erottuu mielestäni parhaiten albumin kokonaisuudesta. Albumin lyriikat ja musiikki ovat todella henkilökohtaisia itselleni ja juuri senkin takia toivon, että vaikka ihmiset eivät muuten koko albumia jaksaisi kuunnella, niin he katsastaisivat ainakin kyseisen kappaleen.

Emmure on aina ollut yhtye, joka on jakanut mielipiteitä puolesta ja vastaan. Minkä luulet olevan suurin syy siihen?

Frankie: Mielestäni se on uskomatonta mutta myös hienoa, kuinka musiikkimme jakaa mielipiteitä. Vaikkakin olemme ehkä genremme vihatuin yhtye, niin meillä on silti myös aina ollut paljon vannoutuneita kannattajia, jotka ovat puolustaneet meitä yhä kovemmin haukkujille. Luulenkin, että meille on ollut loppujen lopuksi parempi asia, että jaamme mielipiteitä kuin että emme jakaisi. Olemme aina tehneet sitä, mitä olemme halunneet, ja tulemme myös aina tekemään, pitivät siitä jotkut tai eivät!

Olet ollut aina suuri Street Fighter -pelien ystävä. Jos Emmuren jäsenet olisivat Street Fighterin hahmoja, kuka olisi mikäkin hahmo ja miksi?

Frankie: Minä olisin tietenkin M. Bison, koska olen tavallaan tämän yhtyeen pomo ja diktaattori. Olen sydämetön johtaja ja syy siihen, että Street Fighter -peli yleensä on olemassa. Jesse olisi ehdottomasti E. Honda, koska hän tykkää syödä ja hänellä on suuri sydän. Mike Mullholland olisi Guile, koska hän osaa ajoittain olla aika patrioottinen ja hän rakastaa olla amerikkalainen. Mark Davis olisi Ken, koska hän on aika rauhallinen kaveri, joka haluaa vain rakastaa tyttöystäväänsä ja ajaa hienolla autolla. Mark Castillon täytyisi olla Blanka, koska hän on täysi peto! Ja joskus hän on myös vihreä. (naurua)

Jos Emmure olisi peli, millainen peli se olisi?

Frankie: Emmure olisi todennäköisesti jokin ajamiseen liittyvä peli, johon tarvitaan paljon käsi–silmä- koordinaatiota ja jossa ajoitus on tärkeä. Lisäksi on tietenkin tärkeää voittaa ja olla numero 1!

Millaisia suunnitelmia teillä on Euroopan suhteen? Nähdäänkö Emmurea keikalla myös Suomessa tulevaisuudessa?

Frankie: Olisihan se kiva päästä takaisin Suomeen soittamaan. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevan albumin tiimoilta. Onko sinulla vielä loppuun jotain, mitä haluat sanoa Kaaoszinen lukijoille?

Frankie: Kiitoksia kaikille, jotka jaksoivat lukea tämän haastattelun! Toivottavasti tapaamme Suomessa kiertueella, kun me sinne seuraavan kerran pääsemme. Katsastakaa myös meidän uusin albumimme ”Slave To The Game”. Toivottavasti pidätte siitä!

Kommentoi julkaisua