Ihsahn - Tuska 2018.

Emperorin Ihsahn: Bändillä ei ole välittömiä suunnitelmia lisäkeikoille lähitulevaisuudessa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.8.2018
Ihsahn – Tuska 2018.

Tämän vuoden Tuska-festivaaleilla esiintynyt black metal -legenda Emperor ei ole bändin keulakuva Ihsahnin mukaan tekemässä lisää keikkoja lähitulevaisuudessa. Ihsahn kertoi asiasta Metal Injectionin tuoreessa haastattelussa:

”Olemme todella etuoikeutetussa asemassa. Kaikissa tekemissämme uudelleenkokoontumisissa ja juhlinnoissa saamme järjestään valita upeimmat festivaalit, joissa soittaa. Olemme hyvin onnekkaita, kun niin moni ihminen on omistautunut meidän näkemisellemme. Albumin tekeminen on asia erikseen ja livenä soittaminen on myös ihan oma juttunsa. Rehellisesti sanottuna siinä livekuplassa eläminen, eräänlainen vuorovaikutus livemusiikin ja yleisön kanssa, tuntuu jostain kumman syystä aika lailla samalta, oli kyseessä sitten Emperor tai sooloprojektini. Kyse on vain kappaleiden esittämisestä ja niiden sisältämän energian välittämisestä. Siinä on kyse enemmän mielentilasta. Sekin vaihtelee, koska kyse on erilaisista asioista, vaikken olekaan koskaan tuntenut eroa. Soitan hyvin vaativaa musiikin lajia ja olen kotoisin Norjasta, mutta saan silti tehdä kumpaakin. Ei ole paljoa, mistä valittaa.”

Kysymykseen Emperorin suunnitelmista jatkaa esiintymistä kiertueen jälkeen Ihsahn vastasi:

”Se vähän riippuu. Olemme aiemmin sanoneet, että ’tämä on vihoviimeinen keikka”’ja kaikkea muuta. Meillä ei ole välittömiä suunnitelmia kiertueen  yli. Soitamme lähitulevaisuudessa Judas Priestin erikoisvieraana, mikä on hyvä loppu tälle luvulle. Katsotaan sen jälkeen.”