Emperorin kitaristin Tomas ”Samoth” Haugenin entinen puoliso Andréa Meyer kuollut Norjan jousipyssyllä suoritetussa terrori-iskussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.10.2021

Norjassa Kongsbergin kaupungissa koettiin keskiviikkona terrori-isku kun jousipyssyllä aseistautunut 37-vuotias Espen Andersen Braathen surmasi pienessä kaupungissa kadulle viisi satunnaisesti valitsemaansa ihmistä sekä aiheutti kahdelle tehohoitoa tarvitsemat vammat.

Brathen, joka oli kääntynyt muslimiksi saatiin lopulta pidätettyä tekopaikalta ja hän on nyt lääketieteellisessä sairaalassa odottamassa psykiatrista arviointia.

Yksi viidestä iskussa kuolleesta oli norjalaisen black metal -yhtye Emperorin kitaristin Tomas ”Samoth” Haugenin entinen puoliso Andréa Meyer, jonka kanssa tällä oli yhteinen tytär Alva.

Andréa Meyer ehti uransa aikana julkaista useita albumeita Nebelhexë-nimisen projektinsa kautta sekä toimija kirjailijana sekä mallina. Meyer oli vierailevana artistina mukana myös Cradle Of Filthin ”The Principle Of Evil Made Flesh” -albumilla sekä tanssi levyn kiertueilla bändin mukana taustatanssijana.

Voit katsoa Norjan viranomaisten julkaisemia videoita terrori-iskusta tästä: