”En ole oikein koskaan pitänyt itseäni laulajana. Tuntuu että olen yhä matkalla sitä kohti” – Gojiran Joe Duplantier avaa tarinansa metallilaulajana

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.8.2023

Modernin metallin saralla harvat nimet herättävät yhtä paljon kunnioitusta ja ihailua kuin Gojira. Ranskasta kotoisin oleva jättiläismäinen voima on muokannut vertaansa vailla olevaa äänimaisemaa, joka yhdistää tinkimätöntä raskautta ja syvällistä introspektiota. Tämän Ranskasta kotoisin olevan modernin metallimusiikin jättiläisen keulilla seisoo Joe Duplantier, jonka taiteellinen näkemys yhdessä veljensä Mario Duplantierin kanssa on johdattanut yhtyeen globaaliin maineeseen.

Alkuperäisestä perustamisestaan lähtien Gojira on raivannut vähemmän kuljettua polkua, sulauttaen yhteen monimutkaista teknisyyttä ja primitiivistä, maatajärisyttävää energiaa. Bändin musiikki on yhdistelmä monimutkaisia rytmejä, kaihoisia melodioita sekä tinkimätöntä pyrkimystä genren rajojen venyttämiseen ja rikkomiseen. Jokaisen julkaisun myötä Gojiran äänimaailma kehittyy kieltäytyen mukautumasta mihinkään valmiiksi annettuihin raameihin.

Joe Duplantier Gojiran voiman takana ei ole pelkkä laulaja ja kitaristi, vaan myös erittäin syvällinen tarinankertoja ja luonnon puolesta puhuja. Hänen sanoituksensa sukeltavat inhimilliseen kokemukseen, käsitellen teemoja aina ympäristötietoisuudesta eksistentiaalisiin pohdintoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaaoszinen sisarlehti Chaoszine tapasi exclusiivisen haastattelun merkeissä Joe Duplantierin ennen yhtyeen keikkaa Tuskassa 30. päivä kesäkuuta ja keskusteli hieman tämän tarinasta metallilaulajana aina varhaisista ajoista nykypäivään ja yhtyeen viimeisimpään ”Fortitude”-albumiin liittyen. Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit tilata Chaoszinen YouTube-kanavan tästä ja Kaaoszinen oman suomenkielisen kanavan, johon metallilaulajiin keskittyvä videosarja tullaan julkaisemaan, puolestaan tästä. Tilaamalla kanavat tuet sivustomme toimintaa, eikä kanavan tilaaminen maksa mitään.

Voit kuunnella Gojiran viimeisimmän ”Fortitude”-albumin kokonaisuudessaan tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy