Endline on suomalainen melodisen hard rockin uusi suunnannäyttäjä – esikoissingle ”Lost” julkaistu

Kirjoittanut Niko Kuusela - 20.2.2024

Endline on 2023 tammikuussa perustettu kemiläinen melodista hard rockia esittävä yhtye, jonka muusikot ovat pitkän linjan ammattilaisia parinkymmenen vuoden takaa. Yhtyeen kappaleet ovat raastavia kertomuksia rakkaudesta, sen menettämisestä ja kaipuusta, joita tulkitsee Voice Of Finlandistakin tunnetuksi tullut Janika Rissanen. Yhtye julkaisi hiljattain debyyttisinglen nimeltään ”Lost”.

”The Voice of Finland oli alusta loppuun yksi elämäni parhaimmista kokemuksista. Koko tuotanto, valmentajat ja ennen kaikkea omat ja muiden tiimien laulajat halusivat aidosti kehittää ja tsempata parhaaseen mahdolliseen suoritukseen joka ikinen kerta. Tältä matkalta sain myös hyviä kavereita, joiden kanssa pidämme varmasti yhteyttä pitkään. Endlinessa aloitin melkein heti Voice-taipaleeni päättymisen jälkeen. Markus laittoi minulle viestiä, kysellen kiinnostaisiko minua tulla kokeilemaan miltä laulaminen heidän remmissään tuntuisi. Kokeilu venyikin nopeasti vuoden mittaiseksi taipaleeksi, jolla edelleen ollaan. On hitsauduttu poikien kans todella hyvin yhteen, enkä voisi parempaa tiimiä itselleni toivoa. Olen aina haaveillut laulamisesta ammattina, biisien esittämisestä isoilla lavoilla ja ennen kaikkea mahtavasta bändistä, joka seisoo tukena ja turvana kaiken keskellä. En olisi ikinä uskonut, että meikäläisen laulama biisi voisi koskaan löytyä Spotifysta, saatikka mistään muusta suoratoistopalveusta. Joten näinkin kliseinen viesti kaikille meidän kuuntelijoillemme, tsemppaajille ja mukana eläville: uskokaa itseenne ja tehkää unelmien eteen töitä! Joskus siinä saattaa sitten käydä näin”

Janika Rissanen, Laulu

Uunituore single ”Lost” on yhdistelmä kaipausta ja menettämistä. Erilaiset muistot antavat erilaisen näkökulman oman polun etsintään. Kappaleen tarttuva melodia ja tulkinta kuitenkin antavat toivoa myös paremmasta ja jättävätkin kuulijalle runsaasti tulkinnan varaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kappaleen sanoitus syntyi yhtenä iltana, kun oleskelin kotosalla. Sanoituksissa ei täysin henkilökohtaista yhteyttä ole, mutta veikkaan muuan vuoden sisällä sattuneiden läheisten ja ystävän poismenon vaikuttaneen alitajuntaisesti sanoitusten syntyyn. Biisillä ja sanoituksella haluan kertoa, että vaikka siinä lauletaankin kaipauksesta ja menetyksestä, niin muistot silti säilyvät ikuisesti ja niiden avulla voi hakea lohtua ja voimaa tässä elämän polulla. Käykäähän ottaan biisi haltuun ja terkkuja kaikille kuulijoille ”

Julle Tikkanen, Rummut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat