Energistä hard rockia Vantaalta – haastattalussa Blackcurrent

Kirjoittanut J.Anttolainen - 30.10.2017
Blackcurrent / Kuva: Jessica Johanson

Blackcurrent on energiaa pursuavaa, tarttuvan rehellistä hard rockia soittava tuore bändi. Tiukat kitaraleadit, loistava, tiukka yhteensoitto ja kovaa mutta korkealta vedetyt vokaalit sisältävät jotain, josta yksinkertainen hevari tulee hyvälle tuulelle. Bändi osallistui kesällä Kaaoszinen Demonurkkaan, jossa sen tiukka soundi ja hyvä meininki vakuuttivat myös demoraadin. Nyt kun Blackcurrentin tuoreimman EP:n julkaisusta on kulunut jo tovi, ajattelimme kysyä kuulumisia.

– Mitäs teille kuuluu?

Ari: Meille kuuluu hyvää, kiitos kysymästä! Varsinkin tänään, kun juhlimme omaani ja Samin vanhenemista! Huomisesta en tiiä…

– Kertokaa bändistä nimeltä Blackcurrent. Keitä olette ja mistä tulette? Maistuuko mustaherukka vai mistä bändin nimi juontaa juurensa? (Bändin nimeä googlaamalla tulee vain kuvia mustaherukasta.)

-Olemme katurokkia soittava bändi, joka soittaa Vantaan Hakkilan legendaarisessa konttikylässä.
Bändistä löytyvät Ari Kuusela (laulu ja kitara) , Sami Katajainen (kitara/taustalaulut), Joona Moilanen (basso ja taustalaulut) ja Lari Siltala (rummut).

Koetimme pitkään keksiä bändille nimeä, mutta emme millään meinanneet löytää sopivaa. Ensimmäisen demon jälkeen tajusimme, että nyt olisi pakko keksiä jotain! Kaikkien hyvin erikoisten ehdotusten jälkeen päädyimme Samin keksimään Blackcurrent-nimeen. Musta virta, musta nykyhetki… Voisi toimia! … Kyllähän se mustaherukkakin maistuu! Vuoden 2016 julkaisussa on logo samalla värilläkin. Pientä pilkettä pitää olla silmäkulmassa!

– Mistä saatte vaikutteita?

– Bändissä on vaikutteita punk rockista, hard rockista ja sleaze rockista, esimerkkeinä vaikkapa Crashdiet, Nirvana ja totta kai Guns ’N’ Roses! Kaiken lisäksi olemme vielä saaneet vaikutteita toisiltamme vuosien mittaan. Me olemme Samin kanssa tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2009 ja pystymme jo melkein jatkamaan toistemme lauseita. Kunnon symbioosi!

– Teiltä ilmestyi tämän vuoden elokuussa ”Homicide”-EP, joka menestyi myös Kaaoszinen Demonurkassa. Minkälaista palautetta olette siitä saaneet?

– Erittäin hyvää. Yllätyimme itsekin, kuinka hyvin se otettiin vastaan. Tuonela Magazine antoi meille hyvät arvostelut, ja yllätyimme siitä, että ”Nothing Goes as Planned” upposi ihmisiin paremmin, kuin luulimme. Kiikuttelimme, nauhoitetaanko sitä tällä kertaa ollenkaan. Monta kovaa biisiä odottaa vielä hetkeänsä! Monet kaverit ovat suorasanaisia ja ovat myös kehunneet bändiä. Ehkä myös siksi koetin itse vetää mahdollisimman hyvät laulut, ettei tarvisisi kuunnella vittuilua.

– Mistä EP:n kappaleet kertovat? Mikä on EP:n teema?

”Wild Roses” kertoo enimmäkseen siitä, kuinka välillä haluisi irti kaikesta arjellisesta. I wanna Go where the wild roses grow.

”Homicide”-kappale on vähän mystisempi. Kertosäkeen sanat on kirjoittanut Katujen Äänet -bändin kitaristi Lasse Laurila, jonka kanssa soitettiin vuosi tai pari. Kirjoittamani säkeistön sanoitukset ovat myös synkät. Perjaatteessa kappale kertoo vain kadulla tapahtuneesta murhasta, ja säkeistössä koetin uppoutua tasapuolisesti mielipuolen ajatusmaailmaan (ja onnistuin siinä vähän liiankin hyvin, oliko se sitten hyvä vai huono asia) *leveä virne*

”Nothing Goes as Planned” kertoo hetkistä, jolloin tuntuu siltä, ettei mikään onnistu, ei niin mikään. Osittain se kertoo myös siitä, että mekin haluamme soittaa isoilla areenoilla ja tulla huomatuksi! Lyriikoiden tekeminen on myös hyvin terapeuttista.

Albumin nauhoittelua on kaavailtu ensi kesälle, eli silloin kannattaa olla kuulolla!

– Soundi on rehellistä suoraa hard rockia, jota kuulee nykyään liian harvoin missään livenä. Minkälainen on bändin keikkakunto tällä hetkellä?

– Rehelliseen suoraan rokkiin on panostettu, ja on hyvä, että se kuuluu läpi! Olemme pyrkineet olemaan aitoja emmekä tekemään musiikkia muita kosiskellen. Olen aina sanonut, että olen liian nuori myymään sieluani. Keikkakunto on hyvä, mutta aina tulevaa keikkaa varten treenataan tip top -kuntoon!

– Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?

– Yritetään tehdä hyvää musiikkia mahdollisimman pitkään, samalla fiiliksellä ja samalla energialla. Tärkeintä bändissämme ovat toimivat kemiat ja se, että musan tekeminen on aina hauskaa.

– Lähettäkääpä vielä terveisiä Kaaoszinen lukijoille.

– Kiitos kaikille ihmisille tuesta – varsinkin niille, jotka ovat uskoneet meihin! Rock’n roll!

Blackcurrent Instagramissa

Blackurrentin Bandcamp -sivut

Blackcurrent Facebookissa