Engel – Raven Kings

Melodisen death metallin syntykotina tunnettu Göteborg on suoltanut vuosien saatossa melkoisen määrän genren absoluuttiseen kärkeen kuuluvia yhtyeitä. Vuonna 2005 alkunsa saanut Engel ponnistaa myös kyseisestä Etelä-Ruotsin helmestä, ja yhtyeen marraskuun lopulla julkaistava neljäs täyspitkä kantaa nimeä ”Raven Kings”.

Tätä nykyä myös In Flamesin kitaristina toimivan Niclas Engelinin johtama Engel on saanut kolmella aikaisemmalla julkaisullaan aikaiseksi suhteellisen toimivaa, mutta harvemmin mitenkään kovin omaperäistä jälkeä. ”Raven Kings” ei tuo kaavaan mitään poikkeusta vaan jatkaa melko samoin eväin kuin bändi aikaisemmissa julkaisuissaan. Hitikkäät puhtaat kertosäkeet kajahtavat kuulaasti ilmoille, mutta tässä tapauksessa tarttuvuus tulee hieman raskauden ehdoilla ja soundipuolella olisi voinut olla hieman enemmän soraa. Välillä ulosanti tuo mieleen Sonic Syndicaten tai Dead By Aprilin tyylisten hieman keveämpien bändien ilmaisun, mikä ei ainakaan omalla kohdalla käännä peukkua ylöspäin.

Kappalemateriaalista edukseen erottuu aloitusbiisi ”Salvation”, joka maalaa tarttuvan kertosäkeensä voimin melko hyvän yleiskuvan koko albumista ja jossa The Hauntedia muistuttava aloitusriffi pistää jalan mukavasti tamppaamaan. Myös ”My Dark Path”jyrää hieman keskitempoisempana  ja puolustaa paikkaansa kokonaisuudessa. Harmillisesti kappalemateriaali on kuitenkin kaiken kaikkiaan melko homogeenista mössöä, joka ei herätä oikein tunteita suuntaan tai toiseen. Ei varsinaisesti huonoa, mutta harmittavan keskinkertaista.

Nykypäivänä melodeathista ei ole varsinaisesti mitään pulaa ja genressä, jossa pitää erottua tavallista enemmän edukseen, jää Engel armotta parempien jalkoihin. Kappaleet eivät nouse harmaan massan yläpuolelle, ja melko runsain mitoin viljellyt puhtaat laulut syövät murskaavuudelta parhaan terän, mutta vaikkapa Soilworkin faneille ”Raven Kings” on aivan tarkistamisen arvoinen albumi. Jos kuitenkin haluat melodeathiin enemmän sitä deathia, niin kannattaa jatkaa uuden At The Gatesin kuuntelua

6/10

Kappalelista
1.Salvation
2. Your Shadow Haunts You
3.Denial
4. Fading Light
5.My Dark Path
6. I Am The Answer
7.When The Earth Burns
8. End Of Days
9. Sanctuary
10. Broken Pieces
11. Hollow Soul

https://www.facebook.com/Engel.Propaganda?ref=ts&fref=ts&rf=109640482395357

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Kommentoi julkaisua